JYPille kova vahvistus − Sami Niku palaa kotiin

LIIGA / Uutinen
Niku hakee uutta vauhtia uralleen Jyväskylästä.
Kuva © Getty Images
JYP saa odotetun ja kaivatun vahvistuksen takalinjoilleen, kun seuran oma kasvatti Sami Niku liittyy joukkueeseen yksivuotisella sopimuksella.

JYP saa Nikusta luisteluvoimaisen ja erinomaisen kiekollisen vahvistuksen alakertaansa. Urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen kehuu Nikun erikoisosaamista.

− Sami on erittäin luotettava pelaaja molempiin suuntiin. Hyvät pelaajat ovat myös taktisesti luovia ja huippuyksilöt ratkovat pelejä osaamisellaan. Hän on meille tärkeä pelaaja, Viitanen kommentoi seuran nettisivuilla

25-vuotias Niku pelasi edellisen kerran kasvattajaseurassaan kaudella 2016−17, jolla hän oli jo yksi Liigan parhaista puolustajista. Tämän jälkeen Niku on pelannut NHL:ssä Winnipeg Jetsin ja viime kaudella Montréal Canadiensin organisaatioissa. Vastuu NHL:n puolella on jäänyt vähäiseksi ja kokemusta isoimmasta on tullut yhteensä 67 ottelun verran, joissa on syntynyt tehot 2+14=16.

− Täällä on kokenut valmennus ja tehty hyviä hankintoja. Oli myös muita vaihtoehtoja, mutta koti on aina koti, kehuu Niku.

Pohjois-Amerikan vuosinaan Niku on pelannut myös 150 ottelua AHL:ää Manitoba Moosen ja Laval Rocketin riveissä tehoin 24+69=93. Päättyneellä kaudella Nikun pelit jatkuivat pitkälle kesäkuulle, kun hänen joukkueensa Laval Rocket putosi vasta AHL:n itäisen konferenssin finaaleissa Springfield Thunderbirdsille voitoin 4−3. 

− Minulla ei kauhean pitkää taukoa ole takana, mutta mielellään lähtisi jo uuteen kauteen, Niku myhäilee. 

» Lähetä palautetta toimitukselle