JYPille kanadalaisväriä kentän molempiin päihin − Giorgio Estephan ja Nicholas Welsh jyväskyläläisryhmän viimeiset palaset

LIIGA / Uutinen
Estephan (vas.) on kamppaillut aiemmin muun muassa nykyisen KalPa-puolustaja Colby Sissonsin kanssa AHL:ssä.
Kuva © Getty Images
JYP vahvisti rivejään puolustaja Nicholas Welshillä sekä hyökkääjä Giorgio Estephanilla. Kanadalaiskaksikon sopimusten myötä jyväskyläläisryhmä on valmis tulevaan kauteen.

JYP teki vuoden mittaiset sopimukset Nicholas Welshin ja Giorgio Estephanin kanssa. Welshin sopimukseen sisältyy lisäksi optio myös seuraavasta kaudesta.

Oikealta laukova Welsh siirtyy Jyväskylään Saksan DEL:stä, jossa kiekkoili kaksi edelliskautta Nürnberg Ice Tigersin riveissä. Päättyneellä kaudella 26-vuotias kanadalaispuolustaja teki 33 ottelussa tehot 2+17. Kanadan yliopistossa sekä QMJHL-juniorisarjassa ennen Eurooppaan siirtymistään pelanneella Welshillä on vyöllään myös 17 AHL-ottelua.

− Welsh on dynaaminen kiekollinen puolustaja, ja hänen taitonsa liikuttaa kiekkoa kiinnitti huomiomme. Welshin tulon myötä meillä tulee olemaan todella kova kilpailu ylivoimaa pelaavien puolustajien paikoista, kertoo JYPin urheilujohtaja Mikko Viitanen.

Estephan on pelannut myös kaksi viimeisintä kauttaan Euroopassa, kun 26-vuotias keskushyökkääjä edusti Tšekin pääsarjajoukkue Litvinovia. Menneellä kaudella oikealta laukova hyökkääjä nakutti 50 ottelussa 35 tehopistettä ja oli joukkueen toiseksi tehokkain pistemies. Estephanilta löytyy kokemusta myös ECHL:stä 153 ottelun ja AHL:stä 36 ottelun verran.

− Meillä oli selvänä tavoitteena löytää kärkiketjujen sentteri, joka on hyvä aloittaja. Meillä on vahva usko siihen, että hän pystyy pelaamaan kärkiketjuissa Liigassa, tekemään tehoja ja olemaan pelillinen johtaja, Viitanen kuvailee.

Viitasen mukaan JYP on kanadalaiskaksikon hankintojen myötä valmis tulevaan kauteen.

− Aktiivinen haku ei tällä hetkellä ole päällä. Jos mahdollisuuksia aukeaa, seuralla on kuitenkin valmius reagoida, Viitanen totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle