JYP lomauttaa päävalmentajansa loppuvuodeksi − Pelaajien palkkaa leikataan toisen kerran

LIIGA / Uutinen
Pekka Tirkkonen on JYPin päävalmentajana toista kauttaan.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
JYPin vuoden toiset yhteistoimintaneuvottelut johtivat koviin päätöksiin.

JYPin vuoden toiset yhteistoimintaneuvottelut ovat johtaneet päävalmentaja Pekka Tirkkosen ja apuvalmentaja Ari Santasen loppuvuoden mittaisiin lomautuksiin. Lomautuksen aikana valmennustehtäviä hoitavat Liiga-joukkueen valmennustiimin jäsen Jukka Varmanen, seuran kehityspäällikkö Jussi Tupamäki sekä osa-aikaisesti maalivahtivalmentaja Jarkko Hyytiä.

Kovat toimet johtuvat siitä, etteivät seura ja valmentajat päässeet yhteiseen neuvottelutulokseen. Päätöksen lomautuksista teki JYPin hallitus.

Myös pelaajapuolelta leikattiin kuluja. Pelaajat ovat yhdessä sitoutuneet palkanalennuksiin kahden seuraavan kuukauden ajalta. Loppukauden tilannetta tarkastellaan myöhemmin, kun koronapandemiasta johtuvat tulonmenetykset ovat paremmin tiedossa.

− Oli tärkeää saada urheilupuolen asiat hoidettua mahdollisimman nopeasti näiden neuvottelujen kohdalta, jotta päästään keskittymään olennaiseen tekemiseen. Yt-neuvottelut eivät työnantajankaan näkökulmasta ole mieluisia, mutta näissä olosuhteissa välttämättömät, toimitusjohtaja Risto Korpela toteaa seuran tiedotteessa.

Kyseessä on toinen kerta tänä vuonna, kun JYP lomauttaa valmentajiaan ja leikkaa pelaajien palkoista. Edelliset yhteistoimintaneuvottelut käytiin huhtikuussa. Kulujen leikkauksen lisäksi seura yrittää etsiä uusia tapoja muodostaa tuloja.

» Lähetä palautetta toimitukselle