JYP lainaa Kannisen Kouvolaan - liigakonkari harjoittelee KooKoon mukana

LIIGA / Uutinen
Kanninen jatkaa pelejään KooKoo-paidassa.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYP-hyökkääjä Henri Kanninen siirtyy lainasopimuksella KooKoon riveihin.

Henri Kannisen laina KooKooseen on loppukauden mittainen. 23-vuotias hyökkääjä on kuluvalla kaudella pelannut Liigassa kolme ottelua tehoin 0+1.

− KooKoo kuulosti alusta asti hyvältä vaihtoehdolta. Olen kuullut, että täällä tehdään paljon töitä pelaajien kehittymisen eteen ja se avaa itselleni mahdollisuuden ottaa seuraavan stepin urallani, Kanninen totesi.

JYP-kasvatilta löytyy nuoresta iästään huolimatta runsaasti liigakokemusta, sillä hän on pelannut yhteensä 183 runkosarja ja-pudotuspeliottelua. Kannisella on tilillään myös 82 Mestis-ottelua JYP-Akatemiasta. Liigassa hän on saavuttanut kaksi pronssimitalia ja viime kaudella hän oli voittamassa myös CHL:n mestaruutta.

− Kannisen vahvuudet täydentävät sopivasti joukkuettamme. Hän on luisteluvoimainen keskushyökkääjä, joka pelaa vahvasti molempiin suuntiin, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kuvaili.

− Henkka on vielä nuori pelaaja, mutta ehtinyt silti pelata Liigaa jo lähes 200 ottelua. Me pystymme tarjoamaan hänelle mahdollisuuden ottaa seuraavan askeleen pelaajana.

Kouvolalaisryhmän harjoituksissa on ollut mukana syyskuun ajan liki 400 liigaottelua pelannut Sami Mutanen. Neljä edelliskautta KalPaa edustanut 34-vuotias hyökkääjä on toipunut loukkaantumisesta ja lähestymässä vasta pelikuntoa.

− Mutanen on kokenut voimahyökkääjä, jonka työmoraali on kunnossa joka ilta. Hän lähestyy kovaa vauhtia pelikuntoa ja tarkkailemme miehen tilannetta päivittäin, Kultanen kertoi.

KooKoo lainaa lisäksi hyökkääjä Niki Koskisen Mestiksen SaPKoon marraskuun maajoukkuetaukoon ulottuvalla sopimuksella. 20-vuotias hyökkääjä on kuluvalla kaudella pelannut 10 ottelua KooKoon A-nuorissa ja iskenyt niissä tehot 4+4.

» Lähetä palautetta toimitukselle