JYP kiinnitti kuusi uutta pelaajaa ja valmentajan Sveitsistä − Valmentajalegenda lähtee organisaatiosta

LIIGA / Uutinen
Patrik Puistola oli pelaajakiinnityksistä kiinnostavin.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
JYP julkisti torstaina sopimukset kuuden uuden pelaajan kanssa. Valmentajapuolella Jukka Varmanen saapui Liiga-rinkiin, kun taas Jukka Ahvenjärvi poistuu organisaation palveluksesta.

JYP on kiinnittänyt ensi kauden Liiga-joukkueeseensa huippulupauksen Patrik Puistolan muodossa. Puistola oli viime kaudella Tapparan sopimuspelaaja, mutta kävi lainalla myös Jukureissa ja KooKoossa. Liiga-kausi tuotti yhteensä 12 tehopistettä 45 ottelussa.

Hyökkääjä oli mukana nuorten Leijonien MM-joukkueessa, joka sijoittui vuodenvaihteessa pelatuissa kisoissa neljänneksi. 19-vuotias hyökkääjä iski seitsemässä ottelussa kahdeksan tehopistettä.

− Puistola omaa kansainvälisen huippupelaajan potentiaalin ja uskon vahvasti siihen, että hän tulee lyömään itsensä läpi Liiga-tasolla kahden seuraavan kauden aikana. Puistolalla on maalintekijän taidot hän tulee pelaamaan meillä isossa roolissa tulevina kausina, urheilutoimejohtaja Mikko Viitanen kommentoi seuran tiedotteessa.

Severi Lahtinen saapuu Jyväskylään Pelicansista, jossa edellinen kausi oli rikkonainen. Kymmenessä ottelussa syntyi tehot 0+3. Loppukauden Lahtinen pelasi Mestis-joukkue Peliitoissa, joissa 14 otteluun syntyi 14 tehopistettä.

Uusissa kiinnityksissä oli myös kaksi paluumuuttajaa Aleksi Salosen ja Mikko Salmion muodossa. Salonen kiekkoili viime kaudella TPS:ssä, kun taas Salmion kolme edellistä kautta ovat kuluneet Ässissä. 

JYP on tehnyt sopimukset myös puolustaja Joni Jurmon ja hyökkääjä Samuel Heleniuksen kanssa. Kaksikko kiekkoili viime kaudella Jokerien Nuorten SM-liigaa pelanneessa joukkueessa. Edustuksia tuli myös nuorisomaajoukkueissa.

− Jurmolla on olemassa kaikki lajitaidolliset ominaisuudet kasvaakseen huipputason puolustajaksi kansainvälisille pelikentille, Viitanen toteaa.

Salmion, Lahtisen, Puistolan ja Salosen sopimukset ovat kaksivuotisia. Salmion sopimuksessa jälkimmäinen kausi on optiovuosi. Jurmon ja Heleniuksen sopimukset päättyvät vuonna 2023, mutta Heleniuksen sopimuksessa on vielä päälle yksi optiovuosi.

Lisäksi jyväskyläläiset solmivat Liiga-sopimukset Samuel Valkeejärven, Joni Airon, Kimi Kuuselan, Tomi Nikun sekä Aleksi Malisen kanssa. Kaikki edustivat JYPiä viime kaudella Nuorten SM-Liigassa.

Sopimusten johdosta JYPillä on ensi kaudeksi kiinnitettynä kaksi maalivahtia, kymmenen puolustajaa ja 16 hyökkääjää.

Ahvenjärvi ulos, Varmanen sisään

JYPin Liiga-joukkueen valmennusryhmään liittyy Jukka Varmanen, joka oli viime kaudella apuvalmentajana Bernissä Kari Jalosen valmennusryhmässä. Varmanen oli mukana voittamassa nuorten MM-kultaa reilu vuosi sitten Kanadassa. JYPin Liiga-valmennuksen muodostavat Pekka Tirkkonen, Ari Santanen, Jarkko Hyytiä sekä Varmanen, jonka sopimus on kaksivuotinen.

Varmanen korvaa valmennusryhmässä Antti Turusen, josta tulee Nuorten SM-joukkueen vastuuvalmentaja. Tehtävää hoiti viime kaudella Jukka Ahvenjärvi, joka poistuu seuran palveluksesta.

Ahvenjärvi saapui valmennustehtäviin Jyväskylään vuonna 1994, eikä ole tuon jälkeen valmentanut missään muussa kaupungissa. Parhaiten Ahvenjärvi tunnetaan Jyväskylän Mestis-joukkueiden D-Teamin ja JYP-Akatemian päävalmentajana, mutta mies ehti viettää myös kaksi kautta Liiga-joukkueen apuvalmentajana.

Ahvenjärvi on valittu Mestiksen vuoden valmentajaksi kahteen otteeseen. Mestiksen Vuoden valmentaja-palkinto on myös nimetty hänen mukaansa.

− Jusu on todellinen jääkiekon ammattilainen ja hänen lähtöään seurasta emme voi mitenkään paikata. "Jusun koulu" on jättänyt jälkensä JYPin historiaan. Haluan henkilökohtaisesti kiittää häntä erinomaisesta työstä seurassa ja toivottaa hänelle koko JYP-perheen puolesta onnea ja menestystä tuleviin haasteisiin, Viitanen toteaa.

Päivitetty 27.3.2020 kello 7.53: korjattu Puistolan viime kauden tehopisteiden määrä.

» Lähetä palautetta toimitukselle