JYP kertoi Lauri Merikivelle potkuista tänään eikä aio hankkia enää uusia pelaajia – "Meillä on kova usko Ristoon"

LIIGA / Uutinen
JYPissä on totiset paikat.
Kuva © Oskari Mäkisarka / Facebook.com/makisarkaphoto

Liigan tämän vuosikymmenen kestomenestyjiin lukeutuva JYP irtisanoi tänään päävalmentajansa Lauri Merikiven ja palkkasi tilalle konkarivalmentaja Risto Dufvan. Dufva päävalmensi JYPiä myös vuosina 2007–2011. Keväällä 2009 tuli Suomen mestaruus.

55-vuotias Dufva johti kaksi edelliskautta kotikaupunkinsa Mikkelin Jukureita, mutta on nyt työskennellyt vain Puolan miesten A-maajoukkueen konsulttina.

– Meillä on hyvä tuntemus Ristosta. Siitä, millainen voima hän on muutosjohtamisessa. Aikaa on vähän, tavoitteet on kovat. Tässä yhtälössä meillä on kova usko Ristoon, JYPin virkaa tekevä toimitusjohtaja Kari Tyni perustelee.

– Kyseessä on tämän kauden projekti.

JYPin varsinainen toimitusjohtaja Aku Vallenius on pitkällä sairauslomalla. Tyni työskenteli JYPissä alun perin hänen edeltäjänään.

Merikivi allekirjoitti viime kesänä kolmevuotisen sopimuksen. JYP ei kuitenkaan joudu nyt maksamaan hänelle palkkaa sopimuskauden loppuun asti.

– Ei olisi korrektia minulta kertoa julkisesti kahdenkeskisen sopimuksen tarkkaa sisältöä, mutta jos katsoo työlainsäädäntöä, tässä ratkaisussa ollaan lähellä toistaiseksi voimassaolevan työsopimuksen mallia. Palkanmaksu siis jatkuu, mutta ei vuoteen 2021 saakka. Mielestäni tässä toimitaan kohtuullisesti molempien osapuolien kannalta, Tyni valottaa.

JYP lähti kauteen varteenotettavana mestarikandidaattina. Nimekäs ja kokenut joukkue on kuitenkin kahlannut koko sesongin sarjataulukon pohjamudassa. Debytanttivalmentaja Merikiven johdolla 39 ottelua tuottivat 50 sarjapistettä ja 12. sijan. Pudotuspeliviivan yläpuolelle on matkaa kahdeksan pistettä. Runkosarjaa on pelaamatta 21 ottelua.

Tynin mukaan irtisanominen johtui epävireisen syyskauden lisäksi pelaamisen ailahtelevaisuudesta.

– Kova ja ikävä päätös. Halusimme katsoa mahdollisimman kauan, mutta tämän tuntui viimeiseltä hetkeltä.

– Jänteemme ei ole ollut riittävä, jotta se antaisi näkymän, että pystymme saamaan pudotuspeleihin tarvittavan kaulan kiinni. On ollut heilahtelua, ottelujen sisälläkin. Vähän erikoisissa paikoissakin.

Merikiven lähtö oli tyly. Hän johti joukkueelle harjoitukset vielä tänään maanantaiaamuna, kunnes sai kuulla kohtalostaan keskipäivän jälkeen. Tynin mukaan pelaajille lähetettiin sisäinen tiedote.

– Dufva taitaa olla jo hallilla. Ainakin kohta on. Hän johtaa harjoitukset jo huomenna.

Dufvan projektina on siis saavuttaa pudotuspelipaikka ja menestyä siellä. Uusia pelaajia JYP ei näillä näkymin ole enää tälle kaudelle pestaamassa.

– Lähtökohtaisesti pelaajahankinnat on jo tehty. Ellei nyt kohdalle osu jotain erityisen ikävää poisjääntiä, johon olisi reagoitava. Meidän mielestämme meillä on hyvä porukka, josta ei vain ole saatu koko potentiaalia irti. Kyllä tässä palikat pudotuspeleihin pääsemiseen on. Ja siellä menestymiseenkin, emmehän me sinnekään vain osallistumaan halua. Mutta mennään nyt pala kerrallaan, Tyni päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle