JYP julkisti neljä jatkosopimusta – pörssikärki Kemellin ensimmäinen Liiga-sopimus ulottuu vuoteen 2024

LIIGA / Uutinen
Kemell on lyönyt läpi valtaisalla ryminällä.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://www.facebook.com/makisarkaphoto
Joakim Kemellin lisäksi jatkosopimuksen sorvasivat Patrik Siikanen sekä veljekset Santeri ja Valtteri Koskela.

JYP tiedotti tiistaina neljän nuoren pelaajan jatkosopimuksista. Uusiin sopimuksiin rustasivat nimensä Joakim KemellPatrik Siikanen sekä Santeri ja Valtteri Koskela.

Nelikosta vain Siikasella, 21, oli ennestään Liiga-sopimus, jonka oli määrä umpeutua tulevana keväänä. Hänen jatkonsa Jyväskylässä on kaksivuotinen ja ulottuu näin kevääseen 2024. Tehokkaasti kautensa aloittanut EPS-kasvatti sivuaa jo 13 ottelun jälkeen Liiga-uransa yhden kauden piste-ennätystä (7).

– Siikasesta tiedämme saavamme erittäin laadukkaan voimahyökkääjän seuraaviksi kausiksi hurrikaanipaitaan, kommentoi tiedotteessa urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen.

Liigan piste- ja maalipörssejä johtavan Kemellin ensimmäinen julkistettu Liiga-sopimus on kolmen vuoden mittainen ja ulottuu niin ikään kevääseen 2024. Ensi kesän NHL-varaustilaisuudessa kärjen tuntumaan povattu Kemell, 17, on hurjastellut alkukauden 13 ottelussa peräti tehot 10+5. Hän on JYPin oma kasvatti ja pelannut tähän saakka juniorisopimuksella.

Keskiviikkona 19 vuotta täyttävien Koskelan veljesten sopimukset ulottuvat kevääseen 2025 saakka. Puolustajana pelaava Valtteri debytoi Liigassa viime talvena ja pelasi lopulta peräti 33 ottelua tehoin 1+7. Tällä kaudella hän on pelannut lähinnä JYPin U20-joukkueessa sekä yhden ottelun Mestistä KeuPassa.

Hyökkääjä Santeri Koskela debytoi Liigassa niin ikään viime kaudella ja tahkosi veljensä tapaan 33 pääsarjaottelua. Tällä kaudella Liiga-vastuuta on karttunut viidessä ottelussa. 

– Nuorten pelaajien kiinnittämiset ovat äärimmäisen tärkeitä palasia tulevien kausien joukkueidemme runkoa rakentaessamme. Kaikki neljä pelaajaa ovat esimerkillisiä nuoria miehiä, joilla on tavoitteet jääkiekon parissa todella korkealla, Viitanen sanoo tiedotteessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle