JYP Jyväskylälle lähes puolen miljoonan veromätkyt vanhoista palkoista − KHO antoi vain veronkorotukset ja viivästyskorot anteeksi

LIIGA / Uutinen
Kuva © Juuso Koro
Korkein hallinto-oikeus on ratkaissut JYP Jyväskylää koskeneen verovalituksen vain osittain seuran hyväksi. Maksettavaa lankeaa lähes puoli miljoonaa euroa.

Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisu JYP Jyväskylää koskeneessa veronmaksun näkemyserossa on ratkennut seuralle kalliilla tavalla. Tuoreen päätöksen mukaan erimielisyyden kohteena olleet ennakonpidätykset tulevat maksuun, mutta veronkorotukset ja viivästyskorko eivät. KHO:n perjantaisen päätöksen voit lukea kokonaisuudessaan täältä. JYP itse tiedotti asiasta torstaina.

Ulkomaalaispelaajia koskenut erimielisyys veroasiassa korjautui siis vain osittain seuran hyväksi, sillä allekirjoituspalkkioita koskevan päätöksen mukaan JYP joutuu maksamaan lähes 480 000 euron toimittamatta jääneet ennakonpidätykset kokonaisuudessaan. 

Maksun taustalla ovat olleet kolmen ulkomaalaispelaajan palkat vuosina 2012–2016. Kyseisinä kausina pelaajian palkasta suuri osa on maksettu nettopalkkaisena allekirjoitusbonuksina, jotta palkkaa kohdeltaisiin 15 prosentin lähdeveron alaisina suorituksina, eikä normaalina tuloverona. Verottaja ja nyt korkein hallinto-oikeus olivat tulkinnoissaan kuitenkin maksujen kohdistamisesta toista mieltä.

Veronkorotusten ja viivästyskorkojen osalta kumotun päätöksen taustalla on se, että seuran ei ole nähty toimivan vilpillisessä mielessä. Päätöksessä todetaan myös, että allekirjoituspalkkioiden maksaminen on tavanomainen tapa toimia pelaajamarkkinoilla ja että allekirjoituspalkkioista on yhtiön veroviranomaisilta saaman ohjeistuksen mukaan voitu eräissä tilanteissa toimittaa lähdeverotus.

Korkein hallinto-oikeus katsoo asiassa esitetyt selvitykset kokonaisuutena huomioon ottaen, ettei yhtiölle ole tullut määrätä veronkorotusta ja ettei yhtiön ole suoritettava viivästyskorkoa toimittamatta jääneen ennakonpidätyksen määrälle.

JYP toteaa tiedotteessaan, että se on käsitellyt asiaa hallituksen kokouksessaan alkuviikosta ja hoitaa toimittamatta jääneet ennakonpidätykset verottajalle sovittujen käytäntöjen mukaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle