JHL:n lakko ei näillä näkymin vaikuta Liiga-seurojen arkeen – Mestiksen toiminta hankaloituu

LIIGA / Uutinen
Liiga-seuroista muun muassa Ilves pelaa ja harjoittelee kunnan omistamassa hallissa.
Kuva © Pasi Lepola (www.pasilepolaphotography.com)
Ensi viikon alussa järjestettävä lakko näkyy laajasti Suomessa, ja heijastuu myös huippujääkiekkoon, lähinnä Mestikseen.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry lakkoilee tulevan viikon maanantaina ja tiistaina pienten yritysten irtisanomista helpottavaa lakia vastaan. Lakon myötä esimerkiksi koulut voivat jäädä ilman ruokaa. Osa kuntien jäähalleista ja muista urheilu- ja liikuntapaikoista pitää ovensa kiinni.

Liigan arkea lakkoilu ei ainakaan toistaiseksi näytä haittaavan. Kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelän mukaan lakon seurauksista on keskusteltu, ja vaikka tilanne voi vielä elää, ei tällä hetkellä ongelmia ole. Jäähallit ovat seuroille auki normaalisti, ja harjoittelemaan päästään. Lakon aikana pelataan yksi ottelu, tiistaina 23.10. KalPa–Ilves. Tilannetta on käyty läpi KalPan kanssa.

– KalPalla on hallilla yksityistä ravintolatoimintaa, ja sitä kautta voidaan hankkia peliin tukkutuotteita ja henkilökuntaa. Mitään hankaluuksia ei ole ilmennyt, Järvelä kertoo.

Mestis-joukkueiden toimintaa lakko vaikeuttaa enemmän. Mestiksen operatiivisen johtajan Olli Aron mukaan tilanne on paikkakunnilla vielä auki, mutta ainakin osa joukkueista joutuu jäähallien suljettujen ovien takia rikkomaan harjoittelu- ja arkirytminsä.

– Koemme tilanteen ikäväksi, varsinkin kun suuri osa tekee Mestistä rakkaudesta lajiin -meiningillä. Onneksemme lakon ajalle ei osunut pelipäiviä, Aro kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle