Järkälemäiset Warg ja Gröndahl KooKoon puolustukseen

LIIGA / Uutinen
Gröndahl on pelannut Liigaa Sportin paidassa kuudella kaudella.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
KooKoo hankki puolustukseensa reilusti kokoa, kun Stefan Warg ja Ari Gröndahl tulevat täydentämään kouvolalaisalakertaa.

Stefan Warg siirtyy KooKoon riveihin yksivuotisella sopimuksella. Puolustaja edusti viime kaudella kahta SHL-seuraa, kun hän aloitti kautensa Örebrossa, mutta siirtyi lokakuun lopussa Djurgårdeniin. Hän pelasi kauden aikana yhteensä 51 ottelua ja keräsi niissä neljä syöttöpistettä.

Isokokoinen (191cm/100kg) Warg on pelannut urallaan yhteensä 390 SHL:n runkosarja -ja pudotuspeliottelua. 32-vuotiaalta puolustajalta löytyy myös Ruotsin mestaruus, jonka hän voitti keväällä 2014 Skellefteåssa. Wargilla on vyöllään myös 21 AHL-ottelua.

– Olemme hakeneet pitkään puolustukseemme pelaajaa, joka toisi mukanaan kokemuksen lisäksi kovuutta ja johtajuutta joukkueeseen. Stefan täyttää kaikki nämä kriteerit ja oikea käsi alhaalla pelaavana hänellä on vielä lisäbonusta pelaamiseemme, kommentoi KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen.

Kokoa puolustukseen tuo myös 195-senttinen ja 101-kiloinen Ari Gröndahl. 32-vuotias Jäähongan kasvatti on pelannut urallaan Liigassa kaikkiaan 390 ottelua Sportin, KalPan ja Bluesin riveissä. Viime kauden Gröndahl luuti Itävallan pääsarjassa Dornbirnerin miehistössä, jossa 46 ottelussa syntyivät tehot 1+4=5. 

Oikealta laukovan Gröndahlin sopimus on kolmen kuukauden mittainen ja siihen sisältyy optio loppukaudesta. KooKoon puolustuksessa oli tarvetta täydennykselle, sillä alkukaudesta sivussa ovat varmuudella lokakuulle huilaava Eero Teräväinen sekä käsivammaansa paranteleva Saku Vesterinen, jonka paluuaikataulu on avoin.

− Ari on kokenut Liiga-pelaaja, jonka uskon olevan meille arvokas lisä sekä jäälle että pukukoppiin, Kultanen kuvailee.

» Lähetä palautetta toimitukselle