Jälleen yksi suomalainen ammattilaiseksi Metropolitan Rivetersiin − Anna Kilponen matkaa rapakon taakse

Naisten Liiga, Muut Sarjat / Uutinen
Anna Kilponen pelasi viime kaudella Naisten Liigaa Ilveksessä.
Kuva © Timo Savela
Viime kaudella Naisten Liigan Ilvestä ja kiinalaista KRS Vankey Raysia edustanut Anna Kilponen suuntaa Pohjois-Amerikkaan.

New Jerseyssä majaansa pitävä Metropolitan Riveters on solminut jälleen sopimuksen suomalaispelaajan kanssa. Puolustaja Anna Kilponen, 27, siirtyy Venla Hovin valmentamaan joukkueeseen. Päävalmentaja Hovin lisäksi suomalaisväriä Rivetersiin tuovat puolustaja Minttu Tuominen ja maalivahti Eveliina Mäkinen.

− Mielestäni "Rivs" on asennoitunut menestymään sekä kehittämään koko naisten jääkiekkoa eikä vain omaa organisaatiotaan. Arvostan sitä ja olen innoissani, että saan olla osa tätä prosessia, Kilponen sanoi seuran tiedotteessa.

Viime kaudella Kilponen edusti sekä Naisten Liigan Ilvestä sekä Venäjän liigassa pelannutta kiinalaista KRS Vanke Raysia. Ilveksen kapteenina Kilponen iski 17 ottelussa tehot 3+8=11 ja kiinalaisjoukkueessa runkosarjan 12 ottelussa 2+3=5 pistettä sekä pudotuspeleissä kahdeksaan otteluun tehot 2+2=4.

Kilponen on pelannut urallaan Suomen lisäksi myös Yhdysvaltojen yliopistosarjaa sekä yhden kauden Ruotsin SDHL:ää Linköpingissä. Naisleijonissa hän on voittanut kaksi MM-pronssia.

» Lähetä palautetta toimitukselle