Jääkiekon MM-kotikisat 2022 järjestetään Tampereella – toinen kisapaikkakunta selviää myöhemmin

MAAJOUKKUE / Uutinen
Tampereelle valmistuva uusi monitoimiareena toimii vuoden 2022 MM-kisojen pääareenana.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Suomen jääkiekkoliitto on julkistanut, että vuoden 2022 jääkiekon maailmanmestaruuskisojen pääpaikaksi on valittu Tampere. Toisen paikkakunnan osalta neuvottelut jatkuvat.

Jääkiekon miesten maailmanmestaruuskisat vuonna 2022 järjestetään Suomessa. Pääpaikkakunnaksi on varmistunut Tampere, jossa rakenteilla oleva Kannen areena toimii ykköskisa-areenana.

Kannen areenan on suunniteltu valmituvan vuonna 2021, jolloin sen on tarkoitus olla Euroopan modernein areena. MM-kisoissa 2022 Tampereella pelataan toinen alkusarjoista, kaksi puolivälierää, molemmat välierät sekä mitalipelit.

– Tavoitteenamme on järjestää toukokuussa 2022 kaikkien aikojen MM-kisat, tähän Tampere ja upouusi areena tarjoavat meille upeat puitteet, kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen kertoo.

Kotikisojen järjestämisen uskotaan vaikuttavan suomalaiseen jääkiekkoon positiivisesti pitkällä tähtäimellä.

– Kotikisojen voittovaroilla mahdollistetaan lajin kehittäminen. Kisojen järjestäminen taloudellisesti järkevällä tavalla on edellytys sille, että Jääkiekkoliitto pystyy jatkossakin satsaamaan lisäresursseja pelaajiin ja valmennukseen, sekä maajoukkueissa että seuroissa, Hietanen painottaa.

Toisen kisapaikkakunnan osalta neuvottelut jatkuvat, ja se varmistuu todennäköisesti vasta syksyllä.

Suomi isännöi jääkiekon miesten MM-kisoja 13.–29.5.2022. Vuonna 2020 kisat järjestää Sveitsi, ja vuonna 2021 ne on jaettu Latvian ja Valko-Venäjän kesken.

» Lähetä palautetta toimitukselle