Jääkiekkovalmentajan AMK-koulutus alkaa syksyllä Rovaniemellä

LIIGA, MESTIS, MAAJOUKKUE, Suomi-sarja / Uutinen
Kolmen eri tahon yhteistyönä alkaa valmentajakoulutus.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Lapin ammattikorkeakoulu, Suomen Jääkiekkoliitto ja Rovaniemen Kiekko aloittavat yhteistyönä jääkiekkovalmennukseen painottuvan liikunnanohjaajan koulutuksen Rovaniemellä.

Syksyllä 2020 ensimmäistä kertaa käynnistyvä koulutus tarjoaa opiskelijalle kattavan ymmärryksen urheilun vaatimuksista sekä tarkkaan suunnitellun koulutuksen lajin vaatimuksiin pohjautuen.

— Lapin Urheiluakatemian ja Rovaniemen eri oppilaitosten kanssa meillä on luonnollisesti ollut ennenkin yhteistyötä. Tämä toteutus vie alueellisesti valmentajapolun kehittämisen uudelle tasolle, ja osaltaan tulee lisäämään koulutettujen valmentajien määrää Suomessa, RoKin toimitusjohtaja Pekka Kankaanranta kommentoi.

Tutkinnon keskeisenä tavoitteena on tuottaa opiskelijalle osaamista, jolle on tarvetta jääkiekkoon ja sen valmennukseen sekä valmennuksen kehittämiseen liittyvissä työtehtävissä. Koulutuksen tavoitteena on myös saada lisää korkeakoulutettuja osaajia jääkiekkovalmennuksen pariin.

— Hieno juttu, että saadaan koulutus käyntiin. Kiitokset Lapin ammattikorkeakoululle ja Jääkiekkoliitolle sen mahdollistamisesta, Kankaanranta kiitteli.

Opiskelijalle rakennetaan henkilökohtainen opetussuunnitelma, jossa hyödynnetään ammattikorkeakoulun, avoimen yliopiston sekä Suomen Jääkiekkoliiton valmennuskoulutuksen sisältöjä.

Koulutus tullaan suorittamaan monimuoto-opintoina ja niihin liittyvinä näyttöinä, sillä tutkinto suoritetaan valmennustyön ohessa. Koulutukseen osallistuvat opiskelijat sijoittuvat valmennustehtäviin RoKin eri joukkueissa. 

— Opiskelijavalinnat tehdään kriteeristön pohjalta. Koska kyseessä on avoimen AMK:n polku niin koulutukseen voi päästä myös ilman pohjakoulutusta, mikäli hakijalla on valmennuskokemusta tai pelaajauraa taustalla sekä motivaatio opiskeluun ja valmentamiseen, Kankaanranta kertoi.

Lisätietoja koulutuksesta löytyy Suomen Jääkiekkoliiton sivuilta.

» Lähetä palautetta toimitukselle