Jäähyt ja videotarkistukset värittivät Norjan voittoa Itävallasta, Italian yllätys jäi vain minuutin päähän

MAAJOUKKUE / Uutinen
Andreas Martinsen iski Norjan toisen osuman Itävallan verkkoon.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Norja ja Itävalta väänsivät värikkään kamppailun, jossa lopulta Norja oli vahvempi 5–3-lukemin. Ranska oli puolestaan suurissa vaikeuksissa Italian kanssa ja käänsi kamppailun vasta jatkoajalla edukseen 2–1-numeroin.

Italian ja Ranskan välillä avauserässä edettiin tasaisissa merkeissä. Maalipaikoilla ei juhlittu kummassakaan päässä, mutta kertaalleen kiekko saatiin verkkoonkin saakka. Maalin viimeisteli Italian Luca Frigo, joka vahvan karvauksensa jälkeen kiepautti kiekon Henri-Corentin Buyissen selän taakse.

Ranska otti toisessa erässä loppua kohti mentäessä hallinnan pelistä. Joukkue ei onnistunut iskemään tasoitusta muutamista loistopaikoistakaan, sillä vahvoja otteita maalillaan jatkanut Andreas Bernardin pysäytti yritykset. Italialaisvahti venyi erässä kaikkiaan 15 torjuntaan.

Päätöserässä Ranskan pelaamisesta alkoi paistaa turhautuminen, kun taas Italian otteet olivat johtoasemassa varsin pirteitä. Italian edellinen kolmen pisteen voitto MM-kisoista oli Minskin kisoista juuri Ranskasta 2-1-lukemin. Tällä kertaa yllätyksen toisto oli hyvin lähellä, mutta Ranska kuitenkin nousi tasoihin viimeisellä mahdollisella hetkellä Sascha Treillen ohjattua 1–1-tasoituksen ajassa 58.54. 

Jatkoajalla ottelun ratkaisijaksi nousi KalPasta tuttu ranskalaispuolustaja Hugo Gallet, joka iski voittomaalin reilun minuutin pelin jälkeen.

Videotarkistuksia, ulosajo ja kahdeksan maalia

Tampereen lohkon iltapäiväottelu aloitettiin melko rikkonaisissa merkeissä. Norja ja Itävalta ottivat avauserässä kaikkiaan viisi kaksiminuuttista, mutta ylivoimamaaleja ei nähty. Alivoimalla sen sijaan verkko heilui, kun Norjan Mats Rosseli Olsen iski läpiajosta Norjalle 1–1-tasoituksen.

Itävallan maalista vastasi puolestaan puolustaja Dominique Heinrich. Osuma hyväksyttiin Norjan valmentajahaaston jälkeen, joten samasta tilanteesta Norja sai myös pelin viivyttämisestä rangaistuksen.

Valmentajahaasto nähtiin myös toisen erän alussa, kun Norjan Andreas Martinsenin tekemä maali mentiin tarkistamaan videolta Itävallan pyynnöstä. Tälläkin kertaa tuloksena oli maali ja rangaistus pelin viivyttämisestä.

Lukas Haudum toi Itävallan ylivoimalla ottelussa uudelleen tasoihin. Norja kuittasi tämän vielä erän jälkimmäisellä puoliskolla, kun Martin Roymarkin osumalla joukkue meni 3-2-johtoon.

Jäähyt värittivät myös ottelun päätöserää. Neljän kaksiminuuttisen lisäksi erässä nähtiin ulosajo, kun Itävallan Philipp Wimmer taklasi Eirik Salstenia päähän ja sai videotarkistuksen jälkeen suihkukomennuksen.

Pitkän ylivoiman viime sekunneilla Rosseli Olsen iski Norjan kahden maalin johtoon. Peter Schneider nosti Itävallan vielä ylivoimalla maalin päähän pari minuuttia ennen loppua, mutta tasoitukseen asti Itävalta ei enää venynyt, vaan Martin Ronnild iski 5-3-loppulukemat tyhjään maaliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle