Italian maajoukkuehyökkääjä Lacedelli Hokin haaviin, puolustukseen nuorta voimaa Tampereelta

MESTIS / Uutinen
Troshin teki liigadebyyttinsä kaudella 2018-2019.
Kuva © Saimi Airaksinen
Kajaanin Hokin miehistö vahvistuu kahdella uudella pelaajalla, kun joukkueeseen liittyvät puolustaja Daniil Troshin sekä hyökkääjä Riccardo Lacedelli.

Hokki teki yksivuotiset sopimukset puolustaja Daniil Troshinin ja hyökkääjä Riccardo Lacedellin kanssa. Troshin siirtyy Kajaaniin Ilveksen A-nuorista ja Lacedelli italialaisseura Cortinasta.

Oikealta laukova Lacedelli iski päättyneellä kaudella Cortinan paidassa Itävallan monikansallisessa Alps Hockey Leaguessa 34 ottelussa tehot 20+19=39. 25-vuotias hyökkääjä oli joukkueen kolmanneksi tehokkain pistemies.

Lacedelli on pelannut urallaan myös 22 A-maaottelua Italian paidassa. 

− Hän on luisteluvoimainen ja taitava hyökkääjä. Hänen vahvuudet ovat hyökkäyspelaamisessa sekä maalinteossa, mutta myös joukkuepelaaminen ja voitonnälkä on isoja arvoja miehen pelaamisessa, Hokin päävalmentaja Niko Eronen kuvaili hyökkääjää.

− Muutaman vuoden ajan hän on tippunut viimeisten joukosta pois Italian MM-kisaryhmästä, joten on varmaa, että hän on iso vahvistus meidän porukkaan.

21-vuotias Troshin pelasi viime kaudella Nuorten SM-Liigassa Ilveksen alakerrassa 49 ottelua ja kokosi niissä tehot 4+13. Isokokoinen (192cm/90kg) puolustaja toimi joukkueen varakapteenina. Hän on pelannut urallaan myös yhden liigaottelun Ilveksessä.

− Daniil tuo meille lisää kokoa ja voimaa omaan päähän. Hänen vahvuudet on puolustuspelissä ja alivoimalla, eikä hän aristele käyttää kokoaan hyväksi kamppailuissa. Pisteitäkin syntyi mukavasti viime kaudella Ilveksen A-nuorissa, Eronen totesi.

Hokilla on nyt kasassa kaikkiaan 17 pelaajasopimusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle