Itävallan sarjan maalikuningas DeSousa Sportin haaviin

LIIGA / Uutinen
Ari-Pekka Pajuluoman joukkoihin liittyy kanadalaishyökkääjä.
Kuva © Saana Hakala
Vaasan Sportin hyökkäys vahvistuu EBEL-liigassa päättyneellä kaudella hurjat tehot nakuttaneella Chris DeSousalla.

Chris DeSousa siirtyy Sportiin yksivuotisella sopimuksella. Hän on pelannut kaksi edelliskautta Itävallan EBEL-liigaa Bolzanossa sekä viime kauden Vienna Capitalsin miehistössä.

Kanadalaishyökkääjä oli päättyneellä kaudella koko sarjan paras maalintekijä 36 osumallaan. Tehopisteitä hän iski 54 ottelussa kaikkiaan 64 ja voitti myös sarjan tehotilaston lukemalla +39. 29-vuotias hyökkääjä oli myös pudotuspelien paras maalintekijä 10 maalillaan.

DeSousa on pelannut urallaan myös 103 AHL-ottelua ja 25 ECHL-kamppailua.

− DeSousa on erittäin monikäyttöinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa. Hän on jalkava ja kamppailuvoimainen pelaaja, joka taklaa, taistelee ja pelaa vahvasti maalin edessä. Hyökkäystaitojen lisäksi hän myös puolustaa tunnollisesti ja antaa kaikkensa joukkueelle. Hänellä on kova halu kehittyä ja mennä eteenpäin nimenomaan täällä, Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä kertoi.

Vaasalaisryhmä vahvisti myös valmennusryhmäänsä mentaalivalmentaja Veli-Petri Hiirikoskella. Hän on vastuussa sekä valmentajien että pelaajien henkisestä valmennuksesta.

− Hänellä on koulutus ja pitkäaikainen kokemus näistä asioista, ja nyt hän tuo oman osaamisensa meidän käyttöön. Veli-Petri sopii myös persoonansa puolesta loistavasti meidän juttuun, Jämsä totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle