Iso-Britannian kolmen minuutin hirmukiri palkittiin pisteellä − Norja voittomaalikisassa etevämpi

MAAJOUKKUE / Uutinen
Iso-Britannia ja Norja tarjosivat jännitystä loppuun asti.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Norja näytti jo etenevän voittoon johtaessaan seitsemän minuuttia ennen loppua 3-0-numeroin. Iso-Britannia oli kuitenkin eri mieltä ja pisti kolmessa minuutissa puntit tasoihin. Norja vei kuitenkin lopulta lisäpisteen voittomaalikisan jälkeen 4-3-lukemin.

Tampereen aamupäivän kamppailussa Norja pisti Iso-Britannian pesukoneeseen. Iso-Britannia ei avauserässä saanut hyökkäyspeliä aikaan käytännössä lainkaan, vaan joutui vain roiskimaan kiekkoa pois omalta alueeltaan.

Ben Bowns sai venyä useampaan otteeseen maalillaan Norjan pyörittäessä ja erän lopussa joutui myös antautumaan, kun Andreas Klavestadin laukaus kimposi britannialaispelurin luistimen kautta verkon perille.

Pelin kuva pysyi myös toisessa erässä avauserän kaltaisena. Iso-Britannia omalla ylivoimallaan sai muutamia yrityksiä kohti norjalaisvahti Henrik Haukelandia, mutta tasaviisikoin kiekollinen pelaaminen jäi vähäiseksi. Iso-Britannia sortui myös jäähyilyyn ottamalla neljä kaksiminuuttista, joista Norja kaksi hyödynsi: Mathis Olimb iski kaksi ylivoimaosumaa ja vei vuonomaan edustajat 3-0-johtoon.

Päätöserän alussa Iso-Britannialle avautui loistosauma kavennukseen, kun Brett Perlini hankki rangaistuslaukauksen. Perlini itse asettui laukausta suorittamaan, mutta veto pysähtyi Haukelandin räpylään.

Ottelu näytti jo vääjäämättä Norjan laariin, mutta seitsemisen minuuttia ennen loppua Iso-Britannian Robert Dowd onnistui iskemään 3-1-kavennusosuman.

Tämä sytytti saarivaltion joukkueen aivan uuteen liekkiin ja vain 38 sekuntia ensimmäisen maalin perään Perlini nosti Iso-Britannian maalin päähän. Huima kiri sai myös arvoisensa päätöksen pelikellon näyttäessä aikaa 56.09, kun Mark Richardson tasoitti ottelun. Aikaa kolmeen maaliin Iso-Britannialla kului yhteensä 3.18. 

Jatkoajalla molemmilla oli tilaisuutensa ratkaisun tekoon, mutta sekä Bowns että Haukeland maaleillaan venyivät. Voittomaalikisassa lopulta Norja käänsi kamppailun edukseen Mattias Trettenesin ja Michael Hagan onnistuttua ohittamaan Bownsin.

» Lähetä palautetta toimitukselle