Iso-Britannia lähtee puolustamaan paikkaansa MM-turnauksen A-sarjassa – Pete Russellin nimeämässä joukkueessa on tuttuja pelaajia viime vuosilta

MAAJOUKKUE / Uutinen
Iso-Britannia juhli viime vuonna MM-kisojen varsinaisen peliajan voittoa ensimmäistä kertaa 59 vuoteen.
Kuva © Samuli Huikuri
Iso-Britannian päävalmentaja Pete Russell nimesi joukkueensa MM-turnaukseen. Viime vuonna MM-jäillä loistanut Liam Kirk joutuu jättämään turnauksen väliin loukkaantumisen vuoksi.

Iso-Britannian päävalmentaja Pete Russell on nimennyt 25 pelaajan kokoonpanon Suomessa järjestettävään MM-turnaukseen. Joukkue pelaa Tampereella samassa lohkossa Suomen, Itävallan, Tšekin, Latvian, Norjan, Ruotsin ja Yhdysvaltojen kanssa.

Debyyttinsä MM-jäillä tekevät Josh Waller ja 20-vuotias Cade Neilson, joka on kiekkoillut kuluvalla kaudella Pohjois-Amerikassa.

Riian MM-turnauksessa viime vuonna hurjat tehot 7+2 iskenyt Liam Kirk ei sen sijaan ole mukana loukkaantumisen vuoksi.

Joukkueesta puuttuvat loukkaantumisten vuoksi myös Brendan Connolly ja Steve Lee. Lisäksi Ollie Betteridgen kisavalinta riippuu hänen kuntoutumisaikataulustaan.

– Kilpailu oli tiukkaa ja olen varma, että joukkueesta ulos jääneet ovat pettyneitä. Nyt kuitenkin tiedämme, mitä tällä tasolla pelaaminen vaatii ja voimme edelleen parantaa edellisistä turnauksista, päävalmentaja Russell kommentoi.

Iso-Britannia nousi 1-divisioonasta MM-kisojen A-sarjaan vuoden 2019 Slovakian-turnaukseen. Joukkue joutui pudotuskarsintaan turnauksen päätteeksi, mutta Russell johdatti joukkueen sensaatiomaiseen voittoon Ranskasta ja Iso-Britannia säilyi näin A-sarjassa.

Viime vuonna MM-turnauksessa Iso-Britannian sijoitus oli 14:s. Joukkue voitti turnauksessa yhden ottelun. Voitto Valko-Venäjästä oli joukkueen ensimmäinen varsinaisen peliajan voitto A-sarjan MM-kisoissa sitten vuoden 1962.

1-divisioonan turnausta ei ole pystytty järjestämään koronan vuoksi, joten viime vuonna yksikään maa ei pudonnut A-sarjasta.