Islanders sai maalilleen huippunimen − TsSKA:ssa loistanut Ilja Sorokin siirtyy Pohjois-Amerikkaan

NHL / Uutinen
Sorokin on kuulunut jo pitkään KHL:n parhaimmistoon.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Venäläisvahti Ilja Sorokin nähdään ensi kaudella New York Islandersin maalilla.

New York Islanders ja venäläismaalivahti Ilja Sorokin ovat tehneet yksivuotisen jatkosopimuksen ensi kaudesta. Sitä ennen osapuolet solmivat yksivuotisen tulokassopimuksen, joka kattaa tämän kauden. 24-vuotias Sorokin ei ole kuitenkaan edustuskelpoinen pian alkavissa NHL:n pudotuspeleissä, joten tulokassopimusta tehdessään venäläisestä tuli rajoitettu vapaa agentti.

Islanders varasi Sorokinin kolmannella kierroksella vuonna 2014, joten organisaatio on Minnesota Wildin tavoin joutunut odottamaan saavansa merkittävän vahvistuksen joukkueeseensa. CapFriendlyn mukaan venäläisvahti tienaa ensi kaudesta kaksi miljoonaa dollaria allekirjoitusbonukset mukaan luettuna.

Sorokin on edustanut KHL-joukkue TsSKA Moskovaa viisi edellistä kautta. Toissa kaudella hän voitti joukkueen kanssa Gagarin Cupin, mutta myös henkilökohtaista menestystä on tullut kosolti. Hänet on valittu sarjan tähdistöotteluun jokaisella viidellä kaudella. Hän on voittanut KHL:n kuukauden parhaan maalivahdin tittelin seitsemän kertaa. Kaudella 2015−16 hänet valittiin KHL:n parhaaksi maalivahdiksi.

Ennen uraansa TsSKA:ssa Sorokin edusti KHL:ssä Metallurg Novokuznetskia, mutta Moskovassa hän nousi nopeasti sarjan tähtien joukkoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle