Intiaani- ja härkäjoukkueet kamppailivat finaalipaikasta CHL:n välierissä

CHL / Uutinen
Kärpiltä puolivälierissä pakoon luistellut RB Salzburg kamppaili illan ottelussa RB Müncheniä vastaan.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
CHL:n välierien ensimmäiset osaottelut pelattiin Göteborgissa ja Münchenissä. Otteluiden jälkeen Frölunda Indians on lähellä jälleen yhtä CHL-finaalia, mutta keskieurooppaalaiset kiekkojoukkueet tyytyivät maalittomaan vaikkakin viihdyttävään tasapeliin.

Jääkiekon Mestareiden liiga CHL on edennyt tämän kauden osalta välierävaiheeseen. Finaaliin etenevät joukkueet ratkaistaan osaltaan Frölunda Indiansin ja HC Plzeňin välillä sekä myös RB Münchenin ja RB Salzburgin välillä.Puolivälierissä Indians voitti Kometa Brnon, HC Plzeň Skellefteå AIK:n, RB München EV Zugin ja RB Salzburgin yllättäen Kärpät.

Tiistaina pelattiin välierien ensimmäiset osaottelut, jotka pelattiin Göteborgissa sekä Münchenissä.

Indians otti askeleen kohti neljättä CHL-finaaliaan

Indians näytti vierailleen kaapin paikan iskemällä kahteen ensimmäiseen erään viisi maalia. Tehoille pääsivät muun muassa suomalaisille jääkiekon ystäville tutut Joel Mustonen ja Ryan Lasch (1+2). Ottelun tähtinä loistivat myös Indiansin Rhett Rakhshani (2+2) ja Plzeňille hattutempun iskenyt puolustaja Conor Allen.

Lasch siirtyi tehoillaan turnauksen pistepörssin kärkeen 20 pisteellään. Taiturimainen hyökkääjä johtaa myös turnauksen kaikkien aikojen pistepörssiä.

Ottelun poikkeuksellisuutta korosti se, että molemmat joukkueet onnistuivat tekemään alivoimamaalin ensimmäisessä erässä. Tämän lisäksi Göteborgin illassa nähtiin myös kaksi ylivoimamaalia, joten klisee erikoistilanteiden merkityksestä piti kutinsa.

Ottelu päättyi lopulta lukemiin 6−3, joten tšekkiläiset tarvitsevat toisessa osaottelussa runsasmaalisen kotivoiton, mikäli se mielii finaaliin.

Münchenissä puskettiin härkäpäisesti maaleitta

Münchenissä kamppailtiin tasaisissa merkeissä vähämaalisessa ottelussa, jossa RB München kamppailu loppuun asti RB Salzburgia vastaan.

Kovavauhtisessa ja kiivaassa ottelussa molemmat joukkueet saivat runsain mitoin maalipaikkoja, mutta epäonnekkaan viimeistelyn, huonon tuurin ja maalivahtien onnistumisten takia maaleja ei lopulta nähty yhtäkään. Ratkaisu jää siis täysin toiseen osaotteluun.

Münchenin maalilla pelannut Danny aus den Birken torjui 27 laukausta, kun taas kotijoukkue pääsi yrittämään maalintekoa 31 kertaa pääosin Stephen Michalekia vastaan.

Vaikka ottelussa tuomittiin yhteensä 30 jäähyminuuttia ja tolpat kolisivat useampaan otteeseen, joukkueet jäivät maalittomaan tasatilanteeseen reilun 6000 katsojan edessä loppuunmyydyssä jäähallissa. 

Ratkaisevat toiset osaottelut pelataan ensi viikon tiistaina ja keskiviikkona. Otteluparin voittaa yksinkertaisesti tekemällä kahdessa osaottelussa vastustajaansa enemmän maaleja. Vierasmaaleilla ei ole vertailussa erityisarvoa. Finaali pelataan 5.2..

» Lähetä palautetta toimitukselle