Ilves vahvistuu nuorten maailmanmestarikapteeni Barrett Haytonilla

LIIGA / Uutinen
Hayton kamppaili alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa myös Suomea vastaan.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Hayton, 20, liittyy Ilvekseen toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella.

Barrett Hayton on Arizona Coyotesin ensimmäisen kierroksen varaus koko tilaisuuden viidentenä pelaajana kesältä 2018. Hän pelasi viime kaudella NHL:ssä 20 ottelua tehoin 1+3.

Hän oli myös vuodenvaihteessa Kanadan alle 20-vuotiaiden MM-kultaa voittaneen joukkueen kapteeni. Hayton iski turnauksessa seitsemään peliin tehot 6+6 ja oli pistepörssin toinen. Hänet valittiin myös tähdistökentälliseen.

− Barrett Hayton on poikkeuksellisen lahjakas, monipuolinen ja luotettava pelaaja, joka pystyy pelaamaan kaikissa pelitilanteissa erinomaista kahdensuunnan peliä joukkueensa etua ajatellen ja esimerkkinsä kautta ketjuaan johtaen. Tämä on upea juttu Ilvekselle ja koko Liigalle, että näin kovan tason pelaajia nähdään tällä hetkellä Suomessa, kommentoi Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela tiedotteessa.

Hyökkääjä pelasi ennen Coyotes-organisaatioon siirtymistään kolme kautta juniorisarja OHL:ää, jossa hän iski 165 runkosarjapelissä 153 pistettä. Lisäksi 44 pudotuspeliottelussa hän merkkautti 39 pistettä.

Koskela kertoi tiedotteessa, että Hayton nähdään tupsukorvissa todennäköisesti maaottelutauon jälkeen Lukko-ottelussa 11. marraskuuta.

Muokattu: 18.10.2020, kello 10.54: Lisätty tieto Haytonin pisteistä ja pistepörssisijoituksesta nuorten MM-turnauksessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle