Ilves vahvistuu kokeneella tšekkihyökkääjällä

LIIGA / Uutinen
Roman esiintyi alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa talvella 2009.
Kuva © Getty Images
Ilves vahvistaa hyökkäystään Tšekin maajoukkueessakin pelanneella Ondrej Romanilla.

Ondrej Roman siirtyy Ilvekseen yksivuotisella sopimuksella. 31-vuotiaalla keskushyökkääjällä oli voimassa oleva sopimus tulevasta kaudesta Tšekin pääsarjajoukkue Vitkovicen kanssa, mutta osapuolet purkivat sen.

Roman on pelannut neljä edelliskautta Vitkovicen paidassa ja kaikkiaan hänellä on tilillään lähes 450 Tšekin pääsarjaottelua. Hän on urallaan pelannut myös yhden kauden KHL:ssä sekä 112 AHL-ottelua. Juniorivuosinaan hän kiekkoili kolmella kaudella WHL-juniorisarjassa.

Viime kaudella Roman iski Vitkovicessa 45 ottelussa tehot 14+19=33 ja oli joukkueensa toiseksi tehokkain pistemies latvialaisen Roberts Bukartsin jälkeen.

Dallas Starsin viidennellä kierroksella kesällä 2007 varaama hyökkääjä on esiintynyt myös 19 kertaa Tšekin A-maajoukkueessa. Hän on edustanut maataan lisäksi alle 18-vuotiaiden sekä alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.

− Olemme erittäin innoissamme, että saimme kiinnitettyä Ondřej Romanin ensi kaudeksi Ilvekseen. Hän on rutinoitunut pelaaja, joka on tehnyt Tšekin Extraliigassa hyvää tulosta vuodesta toiseen. Lisäksi hänelle on kertynyt kokemusta sarjoista ja otteluista Pohjois-Amerikassa, KHL:ssä, CHL:ssä ja maajoukkueessa. Roman on sulavasti liikkuva pelaaja, jolla on erinomainen pelikäsitys ja luontaiset ominaisuudet hyökkäyspeliin, kommentoi Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela.

» Lähetä palautetta toimitukselle