Ilves vahvistuu Santeri Virtasella ja Adam Rockwoodilla

LIIGA / Uutinen
Virtanen saapuu Ilvekseen.
Kuva © Topi Lainio

Santeri Virtanen, 21, teki Ilveksen kanssa sopimuksen, joka kestää aina vuoteen 2023 saakka. Hän on kiekkoillut Liigassa aiemmin SaiPassa. Viime kausi toi 35 ottelussa 10 tehopistettä. Tämän kauden 32 kamppailua ovat kerryttäneet Virtasen pistesaldoa 6+6=12 pisteellä.

Virtanen on voittanut urallaan U20-maailmanmestaruuden sekä pelannut yhden kauden Yhdysvaltojen juniorisarja USHL:ssä.

− Santeri Virtanen tuo joukkueeseemme valtavasti voittamiseen liittyviä ominaisuuksia. Hän tekee todella paljon töitä joka päivä sekä kamppailee ja kilpailee erittäin kovaa. Santeri on erittäin monipuolinen pelaaja, joka on suurimman osan urastaan pelannut keskushyökkääjänä mutta pystyy pelaamaan myös laidassa ja kaikissa erikoistilanteissa. Mitä kovempi paikka, sitä paremmin Santeri on aina esiintynyt, kommentoi Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela tiedotteessa.

Siinä missä pitkän sopimuksen tehneen Virtasen kerrottiin auttavan tupsukorvia sekä nyt että tulevaisuudessa, on kanadalainen Adam Rockwood loppukauden sopimukselaan täsmähankinta. 25-vuotias hyökkääjä on urallaan voittanut yliopistosarja NCAA:n syöttöpörssin. Lisäksi hänet on valittu kahdesti sarjan toiseen tähdistökentälliseen. Viime kaudella Rockwood iski ECHL:n Greenville Swamp Rabbitsille tehot 9+26=35 yhteensä 49 ottelussa.

− Adam Rockwood on taitava pelaaja, joka on pelannut urallaan enemmän keskushyökkääjänä mutta pystyy pelaamaan tarvittaessa laidassakin. Hän tuo hyökkäyspeliimme ja ylivoimapeliimme uusia mahdollisuuksia loppukaudeksi, luonnehtii urheilujohtaja Koskela tällä kaudella MODOlle 24 ottelussa tehot 4+16 tehnyttä hyökkääjää.

Rockwood on 178 senttinen ja 84 kiloinen, vasemmalta laukova laitahyökkääjä. Yliopistovuotensa hän pelasi yli piste per peli -tahdilla. Northern Michigan Universityn joukkueessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle