Ilves tuo markkinoille logollaan varustetut kasvosuojukset − idean takana entinen suomalaismaalivahti

LIIGA / Uutinen
Ilves tuo markkinoille logollaan varustetun kasvosuojuksen.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves tuo ensimmäisenä liigaseurana markkinoille kasvosuojuksen, jolla on tarkoitus ehkäistä koronavirusepidempian etenemistä. Suojukset tamperelaisseuralle on tehnyt Sasu Hovin omistama yritys.

Ilves tuoensimmäisenä liigaseurana verkkokauppaansa myyntiin kasvosuojukset, joissa on seuran logo sekä tunnusväritys. Kasvosuojuksilla on tarkoitus ehkäistä koronavirusepidemian leviämistä. Ilves kertoo verkkokaupassaan lahjoittavansa osan myytyjen suojusten tuotosta Ilves Ry:n IlvesVentures-kampanjaan. 

Suojukset on valmistanut entisen maalivahdin Sasu Hovin omistama JER53Y-yritys, joka tekee erilaisia painotuotteita, kuten pelipaitoja ja muita oheistuotteita.

− Huomasin somessa kuinka tšekki- ja slovakkiystäväni alkoivat käyttää suojuksia. Sen vuoksi innostuin selvittämään lisää ja tajusin, kuinka Suomessa nähdään väärin suojuksien käyttötarkoitus. Niiden tarkoitus on ensisijaisesti vähentää uloshengitettävän ilman mukana kulkeutuvia pisaroita ja taudinaiheuttajia. Suojuksen käyttö on nimenomaan osoitus lähimmäisten ja toisten ihmisten välittämisestä, Hovi taustoittaa.

− Haluamme, että ihmiset suojaavat kasvonsa ulkona liikkuessaan, jotta epidemia laantuu ja pisaratartunnat vähenevät. Osa kantaa virusta tietämättään ja esimerkiksi ihmisten kaupassakäynti on välttämätöntä, hän jatkaa.

Hovin mukaan urheiluseurat ovat ottaneet kasvosuojukset hyvin vastaan ja niitä saatetaan nähdä jatkossa useammankin seuran väreissä. Esimerkiksi toinen tamperelainen liigaseura Tappara on tuomassa omat JER53Yn tekemät suojuksensa myyntiin.

Myös muut yritykset ovat kehittäneet uusia ratkaisuja koronavirusepidemian torjuntaan. Esimerkiksi MTV kertoi, että jääkiekkovarustevalmistaja Bauer kehitti aiemmin koko kasvot peittävän pleksimaskin, jossa on koko päätä suojaava visiiri. Niitä on kaavailtu käyttöön muun muassa lääkäreille ja hoitoalalla työskenteleville.

» Lähetä palautetta toimitukselle