Ilves teki kyseenalaista seurahistoriaa − kuiva putki jatkui ennätyksellisen pitkään

LIIGA / Uutinen
Ilves on pelannut ilman maalia ennätyksellisen kauan.
Kuva © Tiia Mahkonen
Ilves pelasi ilman maalia pidempään kuin koskaan.

Ilves ei ollut tehnyt maalia reilusti yli kahteen otteluun ennen HPK-ottelua perjantai-iltana. Tupsukorvat onnistuivat maalinteossa Tapparaa vastaan, mutta sen jälkeen Ässät sekä TPS jättivät tamperelaiset nollille. Peliaikaa ilman maalia oli kulunut 155 minuuttia ja 10 sekuntia.

Hämeenlinnassa pelatussa vierasottelussa Ilves ei onnistunut tekemään maalia avauserän aikana ja oli 20 minuutin jälkeen 0−2-tappioasemassa. Uusi kyseenalainen seuraennätys syntyi, kun pelikello näytti ensimmäisessä erässä lukemia 13.04.

Lopulta Henrik Haapala päätti Ilveksen kuivan kauden, kun sitä oli kestänyt 182 minuuttia ja 42 sekuntia.

Tämän Liiga-kauden pisin maaliton putki oli HIFK:n hallussa ennen perjantaita, mutta Ilves otti piikkipaikan nimiinsä, kun tupsukorvat eivät onnistuneet tekemään maalia ensimmäisen 11 minuutin aikana. Helsinkiläisten nollaputki kesti 166 minuuttia ja viisi sekuntia.

Ilveksen edellinen pisin maaliton putki osui keväälle 2003, jolloin joukkue ei tehnyt maalia yli 168 minuuttiin. Liigan pisintä nollaputkea pitää itsellään JYP alkuvuodelta 2005. Jyväskyläläisten ruuti oli litimärkää 298 minuuttia ja 18 sekuntia.

» Lähetä palautetta toimitukselle