Ilves solmi kolme pelaajasopimusta − Matias Myttynen palaa kasvattajaseuraansa

LIIGA / Uutinen
Myttynen pelasi tällä kaudella yhden ottelun Jokereissa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Ilves on tehnyt sopimukset hyökkääjien Matias Myttysen ja Teemu Väyrysen kanssa. Lisäksi puolustaja Erik Autio liittyy tupsukorviin.

Ilves on tehnyt loppukauden mittaiset sopimukset Matias Myttysen ja Teemu Väyrysen kanssa. Myttynen on pelannut tällä kaudella yhden ottelun Jokereissa. Väyrynen ehti edustaa toista helsinkiläisseuraa pelattuaan HIFK:ssa.

Keskushyökkääjä Myttynen on Ilveksen kasvatti ja aloitti tupsukorvissa liigataipaleensa 2010-luvun taitteessa. Hän on voittanut Ilveksen A-nuorissa SM-pronssia. Edellisen kerran monessa eri sarjassa pelannut Myttynen on nähty Ilveksessä kaudella 2011−12.

− Olen seurannut Ilveksen otteita vuosien varrella ja tietysti myös tänä syksynä. On ollut hienoa nähdä, miten viihdyttävää ja hyvää jääkiekkoa joukkue pelaa. Haluan nyt vain päästä pelaamaan ja saada mahdollisuuden menestyä ja onnistua – siihen Ilves on paras mahdollinen paikka, sanoo Myttynen tiedotteessa.

Väyrynen pelasi juniorina Espoon Bluesissa. Liigassa hän on Bluesin lisäksi edustanut TPS:ää ja HIFK:ta. Tällä kaudella hän on pelannut pääasiassa Mestistä Joensuun Kiekko-Pojissa.

− Teemu Väyrynen on monipuolinen pelaaja, joka tuo hyökkäykseemme lisää kilpailua ja vaihtoehtoja niin tasakentällisin kuin alivoimallakin. Hän pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa ja on ikäisekseen kokenut hyökkääjä, joka pelaa joukkue ensin -mentaliteetilla, kommentoi urheilujohtaja Timo Koskela.

Puolustaja Erik Autio liittyy Ilvekseen ottelukohtaisella sopimuksella, joka on voimassa 2−6 ottelua. Tällä kaudella niin ikään Espoosta lähtöisin oleva Autio on edustanut Mestiksen Kiekko-Espoota.

− Puolustuksemme pitkittyneiden poissaolojen vuoksi tarvitsemme apua tuleviin peleihimme. Erik Autio on erottunut alkukauden aikana Mestiksessä selkeästi edukseen, ja lisäksi hänellä on kokemusta Liigasta viime vuosilta, joten hän sopii erinomaisesti tähän tilanteeseen, toteaa Koskela.

» Lähetä palautetta toimitukselle