Ilves palasi voittojen tielle vuoden viimeisessä kotiottelussa – "Olemme antaneet paikkoja liian helposti, mutta tänään puolustuspelaaminen oli jämäkkää"

LIIGA / Uutinen
Patrick Bartošák torjui 12 kiekkoa, kun virkaveli toisessa päässä joutui venymään 21 torjuntaan.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Ailahtelevasti viime aikoina pelannut Ilves nappasi puhtaan 2–0-kotivoiton Pelicansista.

Pelicans jäi maaleitta ensimmäistä kertaa sitten lokakuun alun, kun Ilves tylsytti lahtelaiset maalivahti Marek Langhamerin johdolla. Edelliseen kuuteen otteluun Pelicans oli viimeistellyt peräti 25 maalia.

– Saimme pitkiä hyökkäyksiä ja peli oli aika vauhdikas. Eilen emme olleet aivan terässä, mutta tänään olimme ytimessä koko pelin ajan ja saimme paljon paikkoja.

– Olemme antaneet paikkoja liian helposti, mutta tänään puolustuspelaaminen oli jämäkkää. Se on meille iso juttu, että oma pää pysyi puhtaana, kaksi tehopistettä ottelussa paukuttanut Petri Kontiola kommentoi pelin jälkeen tv-haastattelussa.

Ilves hallitsi peliä jo ensimmäisessä erässä lauottuaan 21 kertaa, kun Pelicansin vastaava lukema oli yhdeksän. Avausmaali antoi kuitenkin odottaa itseään.

Maaleja vain vieraiden rysään

Ajassa 25.05 syntynyt Ilveksen avausmaali määritti pitkälti pelin kulkua toisessa erässä. Henrik Haapalan laidasta lähettämä kiekko kimpoili lahtelaisista omaan maaliin, ja kotijoukkue sai selvästi virtaa maalista.

Vaikka paikkoja aukesi, ei verkko heilunut kuin kaksi kertaa Patrick Bartošákin selän takana. Illan toisesta maalista vastasi kolmannessa erässä Dominik Mašín, joka nousi taidokkaasti puolustajan paikalta maalin eteen.

Ottelussa ei liioin jäähyillä tai pelikatkoilla mässäilty, sillä Pelicans pääsi ylivoimalle kahdesti ja Ilves vain kerran. Molemmat kotijoukkueen osumat syntyivät kuitenkin tasaviisikoin.

Kaksi edellistä otteluaan voittanut Pelicans sai hieman otetta pelistä, mutta Langhamer torjui kolmannessa erässä maalillaan 11 kertaa estäen vieraiden kiriyritykset. Illan ottelussa tehot 0+2 iskenyt Kontiola oli vielä loppuhetkillä iskeä kiekon tyhjään maaliin, mutta vieraiden puolustus oli ajantasalla.

Ilves nousi voitollaan tasapisteisiin Tapparan kanssa sarjataulukon kolmannelle sijalle kaksi ottelua enemmän pelanneena. Ero yhden ottelun enemmän pelanneeseen Pelicansiin kutistui kolmeen pisteeseen ja kärkeen eroa on kuusi pistettä.

Kummatkin joukkueet pelaavat seuraavan kerran perjantaina, kun Pelicans matkustaa Ouluun ja Ilves Mikkeliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle