Ilves on kuudes Liiga-seura, jolla on pelaaja-yt:t – "Todennäköisesti ei lomautuksia"

LIIGA / Uutinen
Ilveksessä on poikkeustilanne.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Ilves on aloittanut yt-neuvottelut pelaajiensa ja valmentajiensa kanssa. Asiasta uutisoi Aamulehti.

Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo kertoo, että vaikka neuvottelujen lopputulosta on mahdotonta ennustaa, tuntuma on olosuhteisiin nähden positiivinen.

– Tällä hetkellä näyttää siltä, että pelaajien tai valmentajien lomautuksia emme tarvitse. Mitään varmuutta ei ole, mutta se on näkymä. Palkanalennuksia tässä lähinnä haetaan, Jalo kommentoi.

Ilveksen yt-neuvottelujen piiriin eivät kuulu vain pelaajat ja valmentajat, vaan koko henkilöstö. Neuvottelujen on määrä päättyä ensi viikon torstaina.

Ilves on saavuttanut viime vuosien aikana omistajanvaihdoksen jälkeen ison profiilinnoston, joka on näkynyt paitsi julkikuvassa myös taloustilanteessa. Ilves on myös systemaattisesti viestinyt tasapainoisesta taloudenpidosta.

– Mielestäni ratkaisussamme ei ole mitään kummallista. Tämä on poikkeustila ja kriisi, joka koskettaa kaikkia. Se on vaikuttanut monen muun yrityksen tavoin myös meidän tuottoihimme erittäin merkittävästi. Sen vuoksi meidän on pienennettävä menojamme. Tässä on ajateltava nykyhetken ohella tulevaisuuttakin, Jalo perustelee.

Ilves on kuudes Liiga-seura, joka käy yt-neuvottelut pelaajiensa ja valmentajiensa kanssa. Viime viikkoina samaan ovat ryhtyneet Pelicans, JYP, Sport, Jukurit ja SaiPa. Pelicans on toistaiseksi ainoa, joka on päätynyt pelaajalomautuksiin.

Määräaikaisilla työsopimuksilla työskentelevien pelaajien ja valmentajien lomauttaminen ei ole aiemmin ollut Suomessa mahdollista, mutta tilanne muuttui huhtikuun alussa, kun voimaan astui poikkeuslaki, jolla maan hallitus lisäsi työnantajien mahdollisuuksia reagoida koronakriisin taloudellisiin seurauksiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle