Ilves nappasi kovan tšekkitorjujan, joukkue lähtee tulevaan kauteen kahden ulkomaalaistorjujan voimin

LIIGA / Uutinen
Marek Langhamer on ollut ennenkin suomalaispelaajien kiusana.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Tampereen Ilves uusii maalivahtiosastonsa. Ykköstorjujaksi on kiinnitetty ansioitunut KHL-nimi Marek Langhamer, joka saa myös seuraa Venäjältä.

Tampereen Ilveksen maalivahtiosasto uusiutuu tulevaksi kaudeksi ja tupsukorvissa panostetaan ulkomaalaistorjujiin. Jatkoajan tietojen mukaan tamperelaisseuran kärkikiinnitys maalinsuulle on Tšekin maajoukkueessakin nähty Marek Langhamer, 26.

Langhamer on edustanut viimeiset kolme kautta KHL-seura Amur Habarovskia. Hänellä on takanaan myös useita kausia Pohjois-Amerikan jäillä. Farmiliigapelien ohessa tilastoihin kertyi myös kahden ottelun verran NHL-kokemusta Arizona Coyotesin paidassa.

Ilveksen toinen uusi maalivahti on Jatkoajan saamien tietojen mukaan 20-vuotias Vadim Žerenko. Raamikas venäläislupaus on toistaiseksi esiintynyt Venäjän toiseksi korkeimmalla sarjatasolla ja juniorikoitoksissa. Žerenko on St. Louis Bluesin seitsemännen kierroksen varaus kesältä 2019, joten hän on tuttu pelaaja Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskelalle, joka toimi tuolloin Bluesin pelaajatarkkailijana.

Ilveksen kuluneen kauden maalivahdeista Eetu Mäkiniemi solmi kauden päätteeksi NHL-tulokassopimuksen Carolina Hurricanesin kanssa. Ville Kolppasen sopimus Ilveksen kanssa päättyi, eikä hän tiettävästi ole jatkamassa tamperelaisjoukkueen riveissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle