Ilves kiinnitti tulevalle kaudelle Balázs Sebőkin sekä neljä nuorta pelaajaa – "Sebők on monipuolinen ja luisteluvoimainen pelaaja"

LIIGA / Uutinen
Sebők tulee Tampereelle Kuopiosta.
Kuva © Samuli Huikuri
Ilves julkaisi kertarysäyksellä viiden pelaajan sopimukset. Jokaisen julkaistun pelaajan sopimukset ovat yhden kauden mittaisia.

Kuten Jatkoaika aiemmin uutisoi, Ilves pestasi Tšekin maajoukkueessakin nähdyn Marek Langhamerin. 26-vuotias maalivahti on pelannut vahvoin ottein viimeiset kolme kautta KHL-joukkue Amur Habarovskissa. Tšekkivahdiin sopimus on yksivuotinen.

Langhamerin ohella Ilves-maalia tilkitsee 20-vuotias venäläisvahti Vadim Žerenko, joka on toistaiseksi esiintynyt ainaostaan Venäjän toiseksi korkeimmalla sarjatasolla ja juniorikoitoksissa. Raamikkaan venäläislupauksen sopimus on tupsukorvien kanssa yhden vuoden kestoinen. Maalivahdin kontrahdissa on myös optio lisäkaudesta. 

– Žerenkolla on isokokoisena maalivahtina kaikki työkalut kehittyä tulevaisuuden huippumaalivahdiksi ja hän on valmis nousemaan seuraavalle tasolle jo ensi kaudella, kehuu Ilveksen urjeilujohtaja Timo Koskela.

Balázs Sebők on aiemmin Liigassa pelannut KalPassa. Juniorivuosinaan unkarilaishyökkääjä keräsi kokemusta Suomen kaukaloista Kärppien juniorijoukkueista. Ennen siirtymistään Liigaan Sebők pelasi kauden ajan lainalla Mestistä Kajaanin Hokissa.
Kuluvalla liigakaudella 25-vuotias hyökkääjä iski kuopiolaisseuran riveissä runkosarjan 56 ottelussa 33 (10+23) tehopistettä. Pudotuspeleissä hän pelasi neljä ottelua syöttäen kaksi maalia.

Sebőkilla on vyöllään KalPan kanssa voitettu Liigan hopeamitali keväällä 2017. Sebőkin sopimus Ilvekseen on yhden kauden mittainen.

– Sebők on monipuolinen ja luisteluvoimainen pelaaja, joka pystyy pelaamaan isoja minuutteja illasta toiseen eri rooleissa. Hän on todistanut tasonsa hyvässä joukkueessa ja pystyy kehittymään edelleen, luonnehtii uutta pelaajaa seuran urheilujohtaja Koskela.

Ruotsalainen Simon Johansson tuo Ilves-puolustukseen rotaatiota vuoden mittaisella sopimuksella. 21-vuotias Tukholmassa syntynyt puolustaja on suurimman osan urastaan pelannut Djurgårdenin kokoonpanoissa joko juniorijoukkueissa tai SHL:ssä.

19-vuotias Leo Lööf on pelannut kiekkouransa alkutaipaleen Färjestadin puolustuksessa siirryttyään päättyneellä kaudella lainalle Ruotsin kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle HockeyEttaniin Linden Hockeyn riveihin.

Lööfin sopimuksen pituus tupsukorviin on yhden kauden mittainen. Lisäksi sopimuksessa on yksi optiovuosi. 

» Lähetä palautetta toimitukselle