Ilves julkaisi liudan tärkeitä sopimuksia − muun muassa HPK-kolmikko ja Peetro Seppälä edustavat jatkossa tupsukorvia

LIIGA / Uutinen
Peetro Seppälä tulee KooKoosta Ilvekseen.
Ilves kertoi tiistaina tehneensä seitsemän uutta pelaajasopimusta ensi kaudeksi. Tulijoita oli jokaiselle pelipaikalle ja eri rooleihin.

Ilves julkisti tiistaina sopimukset viime kaudella HPK:ssa pelanneiden Tommi Tikan, Miro Ruokosen ja Otto Latvalan kanssa. Myös Pikkuleijonien MM-pronssimitalisti Samu Bau, kärppähyökkääjä Aku Räty, KooKoo-puolustaja Peetro Seppälä ja maalivahti Jakub Málek liittyvät tupsukorviin.

Málekin, Seppälän, Latvalan, Ruokosen, Baun ja Rädyn sopimukset ovat kaksivuotisia. Muilla paitsi Seppälällä ja Rädyllä on sopimuksissaan optio seuraavasta kaudesta. Tikan sopimus on mallia 1+1 vuotta.

Keskushyökkääjä Tikka, 26, pelasi kolme edelliskautta Hämeenlinnassa. Vahvana vääntäjänä tunnettu pelaaja teki viime kaudella runkosarjassa tehot 7+19=26. Hän kuului myös HPK:n kapteenistoon.

− Hän on monipuolinen pelaaja ja pystyy pelaamaan monissa tilanteissa. Helppokäyttöinen pelaaja valmennukselle, sillä hänelle löytyy aina rooli, Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela luonnehti Tikkaa tuoreeltaan.

HPK:n nelosketjussa hyvän kauden pelannut Ruokonen, 26, on edustanut tähänastisen ammattilaisuransa ainoastaan hämeenlinnalaisryhmää. Päättynyt kausi kartutti laitahyökkääjän pistepussia 7+13=20 pisteellä.

− Hän on vahva luistelija ja pelaa kahteen suuntaan. Lisäksi hän on hyvä alivoimapelaaja, sanoi urheilujohtaja Koskela Ruokosesta Ilveksen julkistusvideolla.

Nuorta energiaa tupsukorviin

22-vuotias puolustaja Latvala on Ruokosen tavoin pelannut Liigaa ainoastaan HPK:ssa. Isokokoinen ja oikealta laukova Latvala teki runkosarjaan tehot 4+5=9. Hän on voittanut urallaan myös alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden.

KooKoossa kiekollista vastuuta saanut Seppälä, 21, on kouvolalaisjoukkueen oma kasvatti ja Ilves on hänen ensimmäinen joukkueensa mustaoranssien ulkopuolella. Viime kausi toi Seppälälle runkosarjassa tehot 8+21=29. Pudotuspeleissä hän pelasi 15 ottelua tehoin 0+8=8.

− Erittäin hyvä yleispuolustaja. Hän teki kovat pisteet, mutta hän on isokokoinen ja myös luistelee hyvin. Seppälä teki viime vuonna lopullisen läpimurtonsa ja on upea juttu, että hän tulee tänne ottamaan seuraavan askeleen, urheilujohtaja Koskela totesi.

Kärpistä Ilves saa riveihinsä Rädyn, 20, joka on pelannut nuorten maajoukkueissa sekä tehnyt hyvää työtä oululaisorganisaatiossa. Kulunut kausi toi Rädylle 56 runkosarjaottelussa 11+11=22 tehopistettä.

Vastikään U18 MM-pronssia Suomen joukkueessa voittanut Bau, 18, on isokokoinen hyökkääjä. Hän on pelannut viime vuodet HIFK:n juniorijoukkueissa ja viime kaudella 36 ottelua helsinkiläisten U20-joukkueessa toi 20 pistettä.

Tšekkiläinen Málek, 20, pelasi päättyneellä kaudella kotimaansa kakkosliigassa Vsetinin joukkueessa 31 ottelua. Hänen päästettyjen maalien keskiarvonsa oli 1,95 ja torjuntaprosenttinsa 92,3. Hän oli mukana myös Tšekin U20 MM-joukkueessa.

Muokattu: 3.5.2022, kello 13.05: Lisätty sopimuksien pituudet.

» Lähetä palautetta toimitukselle