Ilves julkaisi kahdeksan jatkosopimusta – Matias Mäntykivi jatkaa seurassa kevääseen 2025 optiovuoden kera

LIIGA / Uutinen
Matias Mäntykivi jatkaa tupsukorvissa.
Kuva © Ville Tohka
Ilves julkaisi keskiviikkona kahdeksan jatkosopimusta. Matias Mäntykiven lisäksi tamperelaisseura tiedotti Jarkko Parikan, Jakub Málekin, Otto Latvalan, Šimon Stránskýn, Samuli Ratisen, Samu Baun ja Ondřej Kosin sopimuksista.

Ilves julkaisi keskiviikkona kahdeksan jatkosopimusta, joista se tiedotti erikseen päivän mittaan.

Ensimmäisenä julkaistiin pitkäaikaisen Ilves-puolustaja Jarkko Parikan kolmivuotinen jatkosopimus vuoteen 2027 asti.

Imatran Ketterän kasvatti on pelannut Ilveksessä yhtäjaksoisesti jo vuodesta 2015 lähtien. Tällä kaudella 26-vuotias Parikka on esiintynyt 56 ottelussa tehopisteillä 2+8.

– Sopimukseemme sisältyi alun perin seuran kotimaan optio ja pelaajan ulkomaan optio ensi kaudesta, mutta molemmilla osapuolilla oli halu muokata sopimuksen pituutta. Olemme erittäin iloisia, että pääsimme jo vuosia seurassa pelanneen Jarkon kanssa pitkään jatkosopimukseen, kommentoi Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela.

Ilves käytti maalivahti Jakub Málekin sopimuksessa olleen optiovuoden. Näin ollen 21-vuotias tšekkivahti jatkaa seurassa kolmannelle kaudelleen. Málek on pelannut tällä kaudella 26 Liiga-ottelussa torjuntaprosentilla 91,29 ja torjunut kaksi nollapeliä.

− Jakub on kehittynyt Ilveksessä vuosi vuodelta odotustemme mukaisesti. Hänen ominaisuudet, koko maalivahtina ja kilpailullisuus riittävät tulevaisuudessa myös Suomesta eteenpäin, ja hän tulee kehittymään vielä paljon seuraavien kausien aikana, sanoi Koskela seuran tiedotteessa.

Kaudeksi 2021–22 Tampereelle siirtynyt Matias Mäntykivi jatkaa tupsukorvissa kevääseen 2025 ulottuvalla sopimuksella. Sopimuksessa on myös option kaudesta 2025–26. Mäntykivi on tehnyt kuluvalla kaudella lopullisen läpimurtonsa iskien 48 ottelussa tehot 19+29.

− Matias on erittäin älykäs pelaaja, joka on jo lyönyt läpi Liigan sentterieliittiin, joten odotamme innolla hänen seuraavia kehitysaskeleitaan. Hänen jatkosopimuksensa on suora kahden vuoden sopimus Suomen sisällä ja sisältää option siirtyä ulkomaille taloudellista korvausta vastaan jälkimmäiseksi kaudeksi, kertoo Koskela.

Liigassa toista ja Ilveksessä ensimmäistä kauttaan pelaava Šimon Stránský jatkaa niin ikään ensi kauden kattavalla sopimuksella keltavihreiden hyökkäyksessä. Kuluvalla kaudella tšekkihyökkääjä on kerännyt 54 ottelussa 32 (10+22) tehopistettä.

Tälle kaudelle Ilves-puolustukseen siirtynyt Otto Latvala solmi optiovuoden lisäksi kevääseen 2026 asti ulottuvan sopimuksen. Puolustaja on luutinut tällä kaudella 56 Liiga-ottelussa keräten 15 (2+13) tehopistettä.

Täksi kaudeksi Ilvekseen siirtynyt Samuli Ratinen jatkaa tupsukorvissa kevääseen 2026 asti. Hyökkääjän nykyinen sopimus ulottui kevääseen 2025. Ratinen on kärsinyt tällä kaudella loukkaantumisista. Hän on pelannut 37 ottelussa tehden tehopisteet 3+14.

Ilves käytti myös hyökkääjä Samu Baun nykyisessä sopimuksessa olevan option ensi kaudesta. Bau on pelannut tällä kaudella 43 ottelua, joissa hän on tehnyt kaksi maalia.

Tšekkiläinen junioripelaaja Ondřej Kos jatkaa seurassa vuoteen 2026 asti. Torstaina 18 vuotta täyttävä hyökkääjä on pelannut tällä kaudella pääosin Ilveksen U20-joukkueessa ja Mestistä Kooveessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle