Ilves hankki nuorta energiaa kolmen sopimuksen verran − "Joni Ikonen oli vapaana olleista lupaavista suomalaisista keskushyökkääjistä mielestämme kiinnostavin"

LIIGA / Uutinen
Joni Ikonen pelasi viime kaudella KalPassa.
Kuva © Saimi Airaksinen
Ilves on tehnyt sopimukset puolustaja Santeri Airolan ja hyökkääjien Taavi Vartiaisen ja Joni Ikosen kanssa.

Puolustaja Santeri Airola sekä hyökkääjät Joni Ikonen ja Taavi Vartiainen saapuvat Ilvekseen. Ikosen sopimus on kaksivuotinen ja kahden muun tulijan sopimukset muotoa 2+1 vuotta.

Fyysisestä pelistään tunnettu Vartiainen, 25, tulee Tampereelle Pelicansista, jossa hän nousi liigajäille kaudella 2014−15. Sittemmin hän on pelannut 271 runkosarjaottelua tehden 53 tehopistettä.

− Halusimme joukkueeseemme lisää kokoa ja voimaa maalineduskamppailuihin sekä hyökkäyspeliimme. Saamme Taavi Vartiaisesta kova-asenteisen joukkuepelaajan, jonka vahvuuksiin lukeutuvat myös alivoimapelaaminen ja laukausten blokkaaminen, kommentoi urheilujohtaja Timo Koskela seuran tiedotteessa.

Santeri Airola, 19, debytoi viime kaudella Liigassa SaiPan riveissä. Hänellä on kokemusta myös Mestiksen puolelta Ketterästä. Airola on Pittsburgh Penguinsin seitsemännen kierroksen varaus kesältä 2019.

− Santeri Airola on erittäin hyvin liikkuva ja kiekkoa liikuttava puolustaja, jossa näemme ison potentiaalin. Santerin kehittymistä ovat hidastaneet pienet vammat, mutta kaikki on fysiikasta kiinni. Olemme erittäin tyytyväisiä, että hän sitoutui Ilvekseen pitkäksi ajaksi, mikä antaa meille mahdollisuuksia pelaajan pitkäjänteiseen kehittämiseen, luonnehtii Koskela.

Ikonen, 20, on keskushyökkääjä, joka on pelannut viimeksi Frölundassa ja KalPassa. Hän on kärsinyt loukkaantumisista ja joutui jättämään viime kauden kokonaan väliin.

− Joni Ikonen oli vapaana olleista lupaavista suomalaisista keskushyökkääjistä mielestämme kiinnostavin, ja olemme erittäin tyytyväisiä, että hän valitsi Ilveksen. Jonilla on potentiaalia olla kärkipelaaja Liigassa ja edetä urallaan yhä kovempiinkin sarjoihin. Hän oli valmis läpilyöntiin jo kuluneella kaudella, mutta ikävä loukkaantuminen keskeytti kauden ennen aikojaan. Tiedämme, että saamme pelaajan, joka pystyy pelaamaan kaikissa eri pelitilanteissa ja tekemään ympärillään olevista pelaajista parempia. Tulemme olemaan erittäin kärsivällisiä hänen kanssaan sekä antamaan aikaa sopeutua uuteen ympäristöön ja pelitapaan pitkän pelitauon jälkeen, sanoo Koskela kolmannesta tulijasta.

llves tiedotti myös tehneensä 2+1-vuotisen sopimuksen oman kasvattinsa Karri Ahon kanssa. 17-vuotias puolustaja pelasi viime kaudella seuran A-nuorissa ja Mestiksen KOOVEEssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle