Ilves hankki kokeneen Anssi Salmelan puolustukseensa

LIIGA / Uutinen
Salmela on tuttu näky maajoukkueessa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
36-vuotiaan Salmelan sopimus kattaa aluksi helmikuun. Hän liittyy tupsukorvien mukaan ensi viikolla.

Ilves tiedotti keskiviikkona tehneensä sopimuksen Anssi Salmelan kanssa. 36-vuotias puolustaja on pelannut urallaan useassa eri sarjassa ja hän oli voittamassa maailmanmestaruutta keväällä 2011.

Viimeksi Salmela pelasi Liigaa kaudella 2007−08, jolloin puolustajien maalipörssin voitto irtosi 16 maalia Tapparan riveissä. Pisteitä tuolla kaudella syntyi yhteensä 32. Salmela on edustanut juniorivuotensa Ilvestä, josa myöhemmin siirtyi Tapparaan. Hänellä on kokemusta myös Pelicansista.

− Anssi on miettinyt eri vaihtoehtoja ja pelipaikkoja tälle kaudelle, ja on hienoa, että saimme asiat sovituksi tällä viikolla. Hän liittyy joukkueeseemme ensi viikon alussa karanteenijaksonsa päätyttyä. Sopimuksemme kattaa aluksi helmikuun, jonka jälkeen päivitämme tilanteen. Anssi pelaa ensimmäisen kerran siinä vaiheessa, kun hän itse kokee olevansa valmis, sanoo Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela tiedotteessa.

Viime kaudella Salmela pelasi Sveitsin pääsarjan Biel-Biennessä 37 ottelua tehoin 5+11=16.

− Aluksi tavoitteena on saada mies hyvään pelikuntoon ja päästä hyvin ryhmään mukaan. Nyky-Ilveksen toiminta on vaikuttanut hyvältä ja joukkueen pelityyli rohkealta. Urani alkoi aikoinaan täällä Ilveksessä, ja hyvillä fiiliksillä liityn nyt joukkueeseen, Salmela itse toteaa.

Urheilujohtaja Koskela odottaa, että kokenut Salmela tuo kentälle uskallusta voittaa ja kykyä laittaa itsensä likoon kaikissa tilanteissa.

Päivitetty 27.1.2021 klo 19.55: Lisätty uutiskommentti.

Käyttäjän jylimaenpaa kuva

Kommentti: Joni Yli-Mäenpää

Anssi Salmelan siirto Ilvekseen on klassinen uutispommi! Koko alkukauden ilman seuraa ollut maailmanmestari Salmela saa kuukaudenpäivät aikaa näyttää nykykuntonsa.

Ikää on jo konkaripuolustajan verran, 36 vuotta, mutta mies ehti pelata 2008−2020 ulkomaan huippuliigoissa (Pohjois-Amerikka, Venäjä, Ruotsi ja Sveitsi). Salmelan kiekollista talenttia ei voi kukaan kiistää.

Ilmassa on myös tiettyä romantiikkaa: Salmela palaa nyt pitkän kierroksen jälkeen juurilleen kasvattajaseuraansa Ilvekseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle