Ilves hankki hyökkäysosaamista HIFK:sta − Vainionpään sopimukseen pitkä jatko

LIIGA / Uutinen
Ikonen pelasi viime kaudella HIFK:n lisäksi Kärpissä.
Ilves on tehnyt sopimuksen hyökkääjä Jasse Ikosen kanssa. Lisäksi tupsukorvat jatkoivat nuorten maailmanmestarin Samuli Vainionpään sopimusta.

Ilves solmi yksivuotisen sopimuksen Jasse Ikosen kanssa, joka pelasi viime kaudella ensin Kärpissä ja sitten loppukauden HIFK:ssa. Hän on voittanut oululaisten riveissä Suomen mestaruuden kauden 2017-18 päätteeksi.

Ikonen on pelannut Liigassa 398 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä 66+70=133 pistettä. 63 pudotuspelissä on syntynyt 17 pistettä.

− Jasse Ikonen on erinomainen ja arvostettu joukkuepelaaja, jolla on kyky muuntautua eri rooleihin joukkueessa. Hän pystyy vaikuttamaan pelin kulkuun monella eri tavalla ja pelaamaan keskellä ja laidassa, sekä hyökkäävässä että puolustavammassa roolissa. Olemme erittäin tyytyväisiä, että saamme Jassen Ilvekseen, kommentoi Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo seuran tiedotteessa.

Samuli Vainionpäällä oli sopimus olemassa, mutta uusi kolmevuotinen kontrahti pitää keskushyökkääjän Ilveksessä vuoteen 2022 asti. 

− Mahtavaa, että omista junioreistamme edustusjoukkueeseen noussut Samuli Vainionpää halusi sitoutua Ilvekseen ja jatkaa voimassa ollutta sopimustamme. Samuli on isokokoinen ja isosydäminen luonnepelaaja, joka on valmis laittamaan kroppansa peliin joka ilta.

− Uskomme, että hän tulee jatkossakin olemaan Ilvekselle tärkeä pelaaja, jota omat joukkuekaverit rakastavat ja vastustajat karttavat. Halusimme antaa hänelle työ- ja harjoittelurauhan sekä kiinnittää hänet jo tässä vaiheessa Ilvekseen pidemmällä sopimuksella, sanoo Jalo nuorten maailmanmestaruuden voittaneesta pelaajasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle