Ilves aloittaa pudotuspelit ilman Les Lancasteria, mutta saa huippuhyökkääjänsä takaisin − HIFK:n Gardiner on pelikunnossa pääosumasta huolimatta

LIIGA / Uutinen
Les Lancaster on ollut Ilveksen avainpelaaja tällä kaudella, mutta hän ei pelaa ainakaan pudotuspelien avausottelussa.
Kuva © Tiia Mahkonen
Ilves saa jalkeille täyden kokoonpanon ensimmäiseen pudotuspeliotteluunsa, mutta Les Lancaster ei ole pelikunnossa. HIFK:n maalitykki Reid Gardiner sen sijaan on tositoimissa.

Liigan puolivälierät alkavat Ilveksen, Kärppien, TPS:n ja HIFK:n osalta sunnuntain kierroksella.

Kenties mielenkiintoisin huomio päivän otteluiden alla on Ilveksen kokoonpanossa. Runkosarjan päättäneellä kierroksella loukkaantunut Les Lancaster ei ole toipunut saamastaan kolhusta, joten tamperelaiset joutuvat pärjäämään ilman taitavaa puolustajaansa.

Ilves sai toisaalta myös hyviä uutisia sairastuvalta. Joukkue päätti runkosarjan vajaalla kokoonpanolla, mutta pudotuspeleihin Ilves on saanut jälleen käyttöönsä Petri Kontiolan, Panu Miehon, Dominik Mašínin, Leo Lööfin, Nicholas Baptisten, Matias Mäntykiven sekä Joona Ikosen.

Täyttyneessä kokoonpanossa tilaa tekevät Juuso Pulli, Ivan Nikolišin, Miro Nalli sekä Tomi Iso-Mustajärvi.

Ilveksen vastustaja Kärpät sen sijaan lähtee otteluun verrattain pienin muutoksin. Pitkäaikaispotilas Rudolf Červený on edelleen sivussa peleistä.

Gardiner TPS:n kauhuna, Ville Peltosella koronatartunta

Turun sunnuntaipäivään mahtuu useampi kokoonpanouutinen. Merkittävin muutos on, että TPS:n ykkösketjun keskushyökkääjä Juuso Pärssinen on jälleen valmiina peleille. Hänen lisäkseen turkulaisten kokoonpanossa on tuoreina pelaajina myös Samuli Vainionpää sekä Tyler Steenbergen. Myös puolustaja Jimi Suomi on jälleen kokoonpanossa.

Tilaa kokoonpanoon ovat tehneet Jaedon Descheneau, Ušeninin veljekset sekä Johan Ivarsson.

HIFK:n osalta merkittävin muutos edeltävään otteluun on se, että joukkueen päävalmentaja Ville Peltonen ei johda joukkojaan vaihtopenkiltä koronavirustartunnan takia.

Joukkueen hyökkäys on pysynyt muuttumattomattomana, mutta on huomionarvoista, että edeltävässä ottelussa pääosuman saanut Reid Gardiner pystyy pelaamaan jo tänään. Sen sijaan jo tovin pelaavan kokoonpanon ulkopuolella ollut Teemu Turunen seuraa ottelua jälleen siviilit päällä.

Helsinkiläisten puolustukseen palaa Samuel Jardine. Joonas Lyytinen sekä Johan Motin ovat sen sijaan poissa kokoonpanosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle