Ilveksestä tuttu Filip Westerlund KalPa-puolustukseen − "Loukkaantumiset aiheuttivat meille tilanteen, jossa meidän oli reagoitava"

LIIGA / Uutinen
Westerlund pelasi viime kaudella Ilveksessä.
Kuva © Jarno Hietanen
KalPa on tehnyt ruotsalaispuolustajan kanssa alkavan kauden kattavan sopimuksen. Hän saapuu paikkaamaan kuopiolaisten kovia kokenutta alakertaa.

Filip Westerlund, 24, vahvistaa KalPan takalinjoja alkavalla kaudella. Sopimus kattaa kuopiolaisseuran tiedotteen mukaan loppukauden. Viime kaudella ruotsalainen pelasi Liigassa Ilveksen riveissä 20 runkosarjaottelua tehoin 2+2=4 ja kymmenen pudotuspelikamppailua pistein 1+1=2.

− Anton Karlssonin, sekä Ville Ruotsalaisen loukkaantumiset aiheuttivat meille tilanteen, jossa meidän oli reagoitava puolustajatarpeeseen. Filip on erityyppinen ja hyvin erilaisilla vahvuuksilla pelaava puolustaja, kuin Anton, mutta mietimme tässä tapauksessa kokonaisuutta.

− Uskomme, että Anton palaa vuodenvaihteen jälkeen takaisin joukkueen vahvuuteen ja saamme hänestä keväälle fyysisen elementin alakertaan. Tuolloin meillä on puolustuksessamme tarvittavaa monipuolisuutta, KalPan urheilujohtaja Anssi Laine sanoo.

Westerlund on uransa varrella voittanut kertaalleen sekä Allsvenskanin että CHL:n mestaruudet. Hän on ollut voittamassa myös Ruotsin alle 18-vuotiaiden mestaruutta.

Puolustaja on pelannut SHL:ssä yhteensä 143 runkosarjaottelua. Maajoukkuetta hän on edustanut sekä alle 18-vuotiaiden että alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle