Ilveksessä ihastuttanut maalitykki Nick Baptiste suuntaa Saksaan

LIIGA, Muut Sarjat / Uutinen
Nick Baptiste nousi Ilveksen kannattajien suosikiksi monilla maaleillaan.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Liigan maalitilaston kärkisijoilla keikkunut Nick Baptiste on ensi kaudella Kölnin hai.

Nick Baptiste jättää Liiga-kaukalot taakseen ja siirtyy Saksan pääsarjaan Kölner Haien riveihin. Sopimus kattaa tulevan kauden.

Jykevä ja suoraviivainen hyökkääjä tuli tunnetuksi päättyneellä Liiga-kaudella ahnaana hyökkääjänä, jonka maalit auttoivat Ilvestä aina pronssimitaleille saakka.

Pelaaja itse uskoo muuton Kölniin olevan hänelle suotuisa liike.

− Olen kuullut tähän mennessä ainoastaan hyviä asioita Kölnistä sekä joukkueesta. Keskustelut valmentajien ja vastuuhenkilöiden kanssa vakuuttivat minut siitä, että joukkue sopii minulle erittäin hyvin, hyökkääjä selventää uuden seuran valintaa Haien tiedotteessa.

Myös Haie-päävalmentaja Uwe Krupp oli mielissään saadessaan joukkueeseensa tasonsa osoittaneen maalintekijän.

− Nick debytoi viime kaudella Euroopan kaukaloissa hyvin. Olemme erittäin onnellisia siitä, että hän päätti tulla Kölniin.

Baptiste teki päättyneellä kaudella 52 runkosarjaottelussa 21 maalia ja syötti 14. Pudotuspeleissä hän pelasi 13 ottelua ja onnistui viidesti maalinteossa.

26-vuotias kanadalainen oli Ilveksen paras maalintekijä niin runkosarjassa kuin pudotuspeleissäkin. Liigan maalipörssissä hän oli seitsemäs häviten maalikuningas Anton Levtchille viidellä maalilla.

Kölner Haie sijoittui viime kaudella DELin runkosarjan kymmenenneksi. Joukkue voitti ensimmäisellä pudotuspelikierroksella ERC Ingolstadtin, mutta taipui seuraavalla kierroksella lopulta mestaruuteen asti jyränneelle Eisbären Berlinille.

» Lähetä palautetta toimitukselle