Ilveksen sopimuspelaaja Jakub Kosin niska murtui taklaustilanteessa − taklaajalle neljän ottelun pelikielto

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Kos on pelannut KOOVEEssa kuluvalla kaudella 24 ottelua.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Mestis tiedotti langettaneensa Hermeksen puolustaja Eemeli Ylitalolle neljän ottelun pelikiellon. Taklauksen kohteeksi joutuneen Jakub Kosin niskaan tuli tilanteesta murtuma.

Pelikieltoon johtanut taklaus tapahtui 3. maaliskuuta Hermeksen ja KOOVEEn kohtaamisessa Kokkolassa. Hermeksen Eemeli Ylitalo työnsi kovavauhtisessa tilanteessa Jakub Kosia selästä ja tämä kaatui laitaan pää edellä.

Kos jäi taklauksen jälkeen jäähän makaamaan ja häntä hoidettiin pitkään jäällä ennen siirtämistä ambulanssiin ja sairaalaan. Jatkoajan tietojen mukaan Kosilta murtui tilanteessa niska, ja myös halvaantumiriski oli suuri. Toipumisesta tai uran jatkumisesta ei ole toistaiseksi tietoa.

Ylitalo sai taklauksesta ottelussa pelirangaistuksen, ja nyt kurinpitopäätöksen myötä neljän ottelun pelikiellon. Mestiksen kurinpito perustelee rangaistuksen langettamista haavoittuvassa asemassa olevan pelaajan taklaamisella ja taklaustilanteen huolellisuuden laiminlyömisellä.

− Taklausta itsessään ei voida pitää kovana. Kuitenkin on selvää, että kontakti kohdistuu haavoittuvassa asemassa olevaan vastustajaa selkään aiheuttaen tämän voimakkaan ja vaarallisen iskeytymisen pää/hartia edellä laitaa vasten. Koska taklattu pelaaja ei käännä selkäänsä juuri ennen taklausta siten, etteikö taklaava pelaaja ehtisi reagoida siihen, on kyseessä edellä kuvatun sääntökohdan tarkoittama selästä taklaaminen ja siten rangaistava teko.

− Kurinpitoryhmä katsoo, että taklaavalla pelaajalla on lähtökohtaisesti aina vastuu siitä, että kontaktit suoritetaan sääntöjen sallimissa rajoissa. Tässä tapauksessa taklaavan pelaajan voidaan katsoa laiminlyöneen kyseisen huolellisuusvelvoitteen.

Kos on 19-vuotias Kometa Brnon kasvatti, joka saapui Suomeen ja Tampereelle kaudelle 2019−2020. Hän on Ilveksen sopimuspelaaja, joka on pelannut Liigaa yhteensä 20 ottelussa ja KOOVEEssa lainalla 44 ottelun verran.

Video tilanteesta on nähtävillä Mestiksen kurinpitopäätöksestä.

» Lähetä palautetta toimitukselle