Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi arvosteli TV-lähetyksessä Liigaa kovin sanoin – "Hipaisukohellus täytyy loppua"

LIIGA / Uutinen
Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi otti tiukasti kantaa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Karri Kivi haluaa Liigan muuttavan sääntötulkintojaan.

Ilveksen päävalmentajalla Karri Kivellä on selkeä näkemys Liigassa viime kaudella käytettyihin maalivahdinhäirintää koskeneisiin sääntötulkintoihin. Hän kommentoi asiaa CMoren suorassa televisiolähetyksessä.

– Suomen Liigassa ollut hipaisukohellus täytyy loppua, Kivi sanoi.

Hän puhui asiasta Suomen ja Saksan välisen miesten maailmanmestaruusturnauksen alkulohko-ottelun toisella erätauolla TV-lähetyksen studio-osuudessa, kun aiheena oli Leijonien 2–1-maaliin johtanut tilanne ja sen videotarkastus. Kivi oli tyytyväinen MM-kisojen tilannehuoneen ratkaisuun hyväksyä maali ja jatkoi vielä Liigasta.

– Ensi vuodeksi tämä täytyy muuttaa tähän, että nämä hyväksytään.

Ottelun tilanteessa Suomen Niko Ojamäki nousi kiekon kanssa maalille, ja saksalaispuolustaja roikkui hänessä selkäpuolelta kaksin käsin, minkä seurauksena Ojamäki ajautui maalivahdinalueelle kontaktiin vastustajan maalivahdin kanssa. Juhani Tyrväinen puttasi seuranneen irtokiekon maaliin.

Lähetyksen toinen studiokommentaattori Pelicansin päävalmentaja Ville Nieminen yhtyi Kiven näkemykseen Liigan ensi kaudesta.

– Kyllä, ilman muuta. Maalille täytyy saada ajaa.

Maalivahdinhäirintää koskeneet tarkat linjaukset ja niiden tulkitseminen videotarkastusten avulla oli viime Liiga-kauden isoimpia puheenaiheita.

» Lähetä palautetta toimitukselle