Ilveksen maalivahti Langhamer viikkojen huilille − HIFK:n Taponen paikkaamaan tilannetta

LIIGA / Uutinen
Langhameria ei toviin nähdä Ilves-maalilla.
Kuva © Tiia Mahkonen
Langhamerin poissaolon pituudeksi Ilves arvioi 8−12 viikkoa. Puolustaja Santeri Airola joutuu olemaan sivussa tositoimista yli puoli vuotta.

Ilves tiedotti, että maalivahti Marek Langhamer on loukkaantumisen takia poissa seuraavat 8−12 viikkoa. Hän loukkaantui tupsukorvien ottelussa Pelicansia vastaan. Tšekkiläisen paikkaajaksi Ilves hankki Roope Taposen HIFK:n organisaatiosta.

− Haluamme kiittää Roopea sekä HIFK:ta hyvästä yhteistyöstä ja olemme onnellisia, että saimme näin nopealla aikataululla asiat sovituksi, kommentoi Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela tiedotteessa.

Taposen lainapesti kestää marraskuun maajoukkuetaukoon asti, jonka jälkeen tilanne arvioidaan uudelleen. Taponen on torjunut tällä kaudella Mestiksen Kiekko-Espoossa torjuntaprosentilla 92,8. Hän muodostaa tupsukorvien maalivahtikaksikon Vadim Žerenkon kanssa.

Puolustaja Santeri Airolaa odottaa sen sijaan leikkaus ja sen myötä todella pitkä toipuminen. Hänen paluutaan odotetaan 6−8 kuukauden päähän. Hän ei ole pelannut Ilveksessä vielä tällä kaudella.

Muokattu: 14.10.2021, kello 19.20: Langhamerin poissaolon pituus korjattu.

Kommentti: Miikka Mikkola

Roope Taposen siirto vaikuttaa kaikista osallisista seuroista eniten Kiekko-Espooseen. Yksittäisen lainapelaajan varaan on harvoin laskettu yhtä paljon kuin Espoossa tällä kaudella. Taponen onkin ollut joukkueensa tärkein yksittäinen pelaaja ja koko sarjan parhaita maalivahteja.

Liigalainan riskipuolet realisoituvat kuitenkin nyt. Kiekko-Espoon kakkosvahti Juho Järvinen on Mestis-tasolla vielä kokematon ja palasi sairastuvalta joukkueen mukaan vasta tällä viikolla. Viime lauantaina Kajaanissa voitokkaasti debytoinut Jani Lampinen on puolestaan vasta 18-vuotias juniori.  

Nuorille on luvassa hienoja näyttöpaikkoja, mutta onko heistä pitämään Kiekko-Espoo mukana kärkitaistossa? Vai onko espoolaisilla jo hakusessa uusi lainamies Taposen tilalle?

» Lähetä palautetta toimitukselle