Ilveksen ja HPK:n eriskummallinen puolivälieräsarja sai jatkoa Naisten Liigassa, KalPa joutui pulaan Turussa − "Olimme tänään oikeasti yhtenäinen joukkue"

Naisten Liiga / Uutinen
Oli Ilveksen vuoro juhlia kotivoittoa puolivälierissä.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Ilves käänsi pelipöydän ympäri HPK:ta vastaan. HIFK oli jälleen liian kova pala Kärpille ja Kuortaneella kotijoukkue väänsi Kiekko-Espoon kanssa jatkoaikatrillerin. KalPa selvisi juuri ja juuri kuivin jaloin TPS:n kotiluolassa.

Naisten Liigan puolivälierät jatkuivat sunnuntaina täydellä teholla ja avausottelunsa lauantaina hävinneillä joukkueilla oli mahdollisuus kirkastaa kilpeään tuomalla ottelusarjat tasoihin.

TPS−KalPa 4−5

Otteluvoitot: KalPalle 2−0

KalPa siirtyi tasaisissa merkeissä alkaneen kamppailun johtoon reilun kuuden minuutin pelin jälkeen, kun kapteeni Johanna Juutilainen iski kiekon ohi TPS-vahti Suvi Saarisen. Nuori veskari joutui antautumaan lopulta alle minuutin sisään kolmesti, kun myös Veera Paroinen sekä Tanja Koljonen iskivät kertaalleen. Tämä myös riitti Saariselle ja tolppien väliin luisteli Mila Houni. TPS-valmennus ehti ottaa toisen maalin synnyttyä aikalisänkin.

TPS sisuuntui vastoinkäymisistä ja Tereza Pištěková toikin kotijoukkueen tulostaululle kavennusmaalillaan. Kuopiolaiset pötkivät kuitenkin kauemmas karkuun, kun Jenna Hietala osui 20 sekuntia ennen ensimmäistä erätaukoa. Turkulaiset hivuttautuivat kuitenkin lähemmäs toisessa erässä, kun puolustaja Heli Allinen laakaisi kiekon Tiina Ranteen selän taakse.

Turkulaiset tulivat toisen erän viime sekunneilla maalin päähän, kun puolustaja Emmi Mourujärvi onnistui ohittamaan huippuvahti Ranteen. Kolmanteen erään jäi siis vielä jännitettävää. Salla Rantanen helpotti kuitenkin kuopiolaisten tilannetta 5−3-osumallaan, kun kolmas erä oli vanhentunut nelisen minuuttia.

Salla Rantanen teki KalPalle tärkeän osuman kolmannen erän alkuun.

Raphaelle Grenier nostatti vielä kuopiolaisten niskavilloja iskemällä emäntien neljännen kaapin reilut kuusi minuuttia ennen täyttä aikaa. Lopulta runkosarjan kakkoseksi sijoittunut KalPa onnistui kuitenkin väistämään luodin Turussa ja pääsee kahden otteluvoiton myötä hakemaan kolmatta ja ratkaisevaa kiinnitystä välieräpaikkaan keskiviikkona kotiaskissaan. KalPa-vahti Ranne torjui sunnuntaina peräti 38 kertaa, kun taas TPS:n vahdit selvisivät alle 30 torjunnalla.

Ilves−HPK 5−1

Otteluvoitot 1−1

Sarjan avausottelu oli päättynyt lauantaina Hämeenlinnassa HPK:lle peräti 5−0, mikä aiheutti jännitystä ennakolta tasaisen sarjan ympärille. Tupsukorvat esittivät kotikaukalossaan vastineensa.

HPK hallitsi hienokselaan ottelun ensihetkiä, mutta Ilves pääsi ylivoiman turvin paremmin mukaan kenttätapahtumiin. Kiia Narinen onnistuikin viemään emäntäjoukkueen johtoon ohjaamalla Oona Rouhiaisen kudin ohi Salla Sivulan. Tupsukorvat tuntuivatkin ottaneen ohjurikiekkojen heittelyn osaksi sunnuntain pelitaktiikkaansa. 2−0-maalikin syntyi pomppukiekon kautta ja Anniina Kaitala sai nimensä tilastoihin.

Anniina Kaitala iski HPK:ta vastaan tehot 1+1.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa

Toinen erä eteni pitkään maalittomana ja tasaisena. Kun pelin puolin puoliväli oli ylitetty, sai Ilves kiekon kolmannen kerran hämeenlinnalaisrysään. Kapteeni Helen Puputti iski pikkumustan ohi hieman haparoineen Sivulan. Toiselle erätauolle lähdettiin lopulta kotijoukkueen johtaessa viidellä kihauksella, kun vielä Tuuli Ollikainen ja Noora Mylläri onnistuivat.

Júlia Matejková rikkoi HPK:n kuparisen päätöserän alussa ja vesitti Juuli Kivimäen haaveet nollapelistä. Kolmas kaksikymppinen jatkui rikkonaisena, eivätkä hämeenlinnalaiset pystyneet nousemaan taisteluun toisen puolivälierän voitosta.

− Olimme tänään oikeasti yhtenäinen joukkue. Sen verran eilinen ketutti, että ainakin itsellä oli sellainen fiilis, että "tänään muuten voitamme". Eilen, kun tuli maaleja omiin niin homma meni vähän siihen, että aloimme väkisin yrittää.

− Meidän täytyy nyt keksiä, miten saamme Hämeenlinnassa voiton kairattua. Lauantaina siellä oli vaikea pelata. Yritetään keksiä jotain hyviä kuvioita keskiviikolle, Kaitala summasi.

HPK-leirissä sunnuntain matsi niputettiin yksinkertaisella tavalla aivan, kuten Ilves oli tehnyt vuorokautta aiemmin.

− Varmaan se oli korvienvälistä kiinni. Aiemminkin ollut haastetta siinä, että yhden hyvän pelin jälkeen oletamme seuraavan menevän omalla painollaan. Tiedämme, että kaveri on sitkeä ja kova tekemään töitä ja siihen on pystyttävä vastaamaan.

Stoltenberg oli mietteliäs tappion jälkeen.

− Tänään hallitsimme toista erää, mutta kaveri iski siihen erän loppuun tehokkaasti. Onneksi kolmanteen erään saimme maalin ja muutamia onnistumisia. Keskiviikkona täytyy puolustaa tiiviimmin ja olla huolellisempi kiekon kanssa. Meidän on myös haastettava vastustajan veskaria useammilla vedoilla, Jutta Stoltenberg HPK:sta pohti.

Kuortane−Kiekko-Espoo 1−2 ja.

Otteluvoitot 1−1

Yllätyksellisen vierasvoiton sarjan avauspelissä ottanut Kuortane lähti kotikentällään hakemaan jo tukevaa johtoa otteluvoitoissa. Ensimmäisessä erässä kudit viuhuivat kohti molempia maalivahteja ja sekä Kuortaneen Emilia Kyrkkö että Kiekko-Espoon Tiia Pajarinen venyivät kiekon tielle yli kymmenen kertaa. Kymmenen minuutin pelin jälkeen Elsa Talvitie vei espoolaiset johtoon.

Kuortane kampesi sisukkaasti itsensä rinnalle toisen erän alussa, kun Sofianna Sundelin osui. Kiekko-Espoo sai toisessa erässä kaksi ylivoimasaumaa, mutta kuortanelaisten puolustus maalivahti Kyrkön johdolla kesti vastustajan lähentelyt. Kyrkkö oli toisessa erässä selvästi Pajarista työllistetympi torjuja.

Kolmas erä ei tilastomerkintöjä tuonut, joten trillerissä siirryttiin hakemaan ratkaisua jatkoajalta. Jännitysnäytelmää ehti kulua kahdeksan minuutin verran ennen kuin Sofia Nuutinen iski kiekon rysään.

Sofia Nuutinen ratkaisi sunnuntaitrillerin Kuortaneella.

Näin Kiekko-Espoo tasoitti ottelusarjan. Kyrkkö huhki Kuortaneen maalilla hurjat 46 torjuntaa ja Pajariselle kertyi 20 koppia.

HIFK−Kärpät 8−0

Otteluvoitot HIFK:lle 2−0

HIFK pääsi pelaamaan toistamiseen peräkkäin kotihallissaan, kun Kärppien toiveesta joukkueet eivät kustannussyistä siirtyneet nopealla aikataululla Ouluun. Vieraiden ensimmäinen takaisku tuli tuli jo ennen avauskiekon pudotusta, kun kärkihyökkääjä Anna-Kaisa Antti-Roiko ei pystynyt osallistumaan sunnuntain kamppailuun.

Itse ottelussa HIFK meni avauserässä kahden maalin johtoon Michaela Pejzlován ja Sanni Vanhasen osumille. Kärppäluotsi Sanna Lankosaari otti aikalisän Vanhasen iskettyä 2−0 taululle hieman ennen erän puolta väliä. HIFK:n maalitehtailu jatkui toisessa erässä, kun Clara Rozier iski kahdesti ja myös Erica Korhonen sekä Pejzlová upottivat kiekon ohi Kati Asikaisen.

Clara Rozier tehoili sunnuntaina Kärpät nurin.

Lauantain tavoin HIFK takoi myös sunnuntain toisessa osaottelussa Kärppien verkkoon selvät voittolukemat. Siiri Yrjölä ja Emilia Vesa onnistuivat vielä päätöserässä. Näin sarja on helsinkiläisille katkolla keskiviikkona Oulussa pelattavassa kamppailussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle