Ilveksen Vainionpäälle kolmen ottelun pelikielto

LIIGA / Uutinen
Vainionpää joutuu olemaan pitkään sivussa.
Ilveksen nuori maailmanmestarihyökkääjä Samuli Vainionpää on saanut kolmen ottelun pelikiellon pudotuspelien avauskierroksen SaiPa-sarjan päätösottelun taklauksestaan.

Ilveksen nelosketjun sentteri Samuli Vainionpäälle on tuomittu kolmen ottelun pelikielto puolivälierien kynnyksellä. 19-vuotias hyökkääjä taklasi SaiPan Erik Autiota joukkueiden kolmannessa pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelussa.

Ottelussa Vainionpää sai kahden minuutin rangaistuksen estämisestä, mutta myöhemmin Liigan päävideotuomari nosti tilanteen uudelleen kurinpitoryhmän käsiteltäväksi.

Kuriinpitodelegaatio toteaa, että Vainionpää kääntää suuntaansa juuri ennen kuin osuma Autioon syntyy. Videotallenteen perusteella delegaatio toteaa, että taklaus osuu voimalla SaiPa-pakin päähän ja vartaloon.

Päätöstä perustellaan myös siten, että Vainionpää olisi voinut suorittaa taklauksen myös osumatta Aution päähän. Kurinpitodelegaatio toteaa Ilves-hyökkääjän osoittaneen tilanteessa piittaamattomuutta vastustajaa kohtaan.

Alle 20-vuotiaiden MM-kultaa voittaneelta hyökkääjältä jää pelikiellon vuoksi väliin Kärpät-puolivälieräsarjan kolme ensimmäistä ottelua.

» Lähetä palautetta toimitukselle