Ilveksen Joonas Oden kohtasi rasismia sosiaalisessa mediassa − vastustaja puuttui asiaan

LIIGA / Uutinen
Ilveksen Joonas Oden sai osakseen törkykommentteja Lukko-ottelun jälkeen.
Kuva © Tiia Mahkonen
Kun Ilves voitti tiistaina Lukon tiukassa kamppailussa, sai tupsukorvien Joonas Oden osakseen rasistisia kommentteja. Raumalaisjoukkue ja sen hyökkääjä Scott Pooley puuttuivat tilanteeseen.

Ilves voitti Lukon tiistaina numeroin 4−3. Ottelu oli kauttaaltaan tasainen ja ratkaisu syntyi vasta päätöserässä. Tamperelaisten hyökkääjä Joonas Oden sai pelin tiimellyksessä ulosajon. Tapaus kirvoitti Lukon kannattajissa rasistisia kommentteja, joita tulvi muun muassa Odenin Instagramiin.

Lukko nosti asian esiin omalla Twitter-tilillään ja tuomitsi Odeniin kohdistuvan rasismin jyrkästi sanoen, ettei nähty käytös edusta seuran tai sen kannattajien arvomaailmaa.

Myös Lukon yhdysvaltalaishyökkääjä Scott Pooley ilmoitti pelaajien edustajana joukkueen kannan − rasismille ei ole sijaa jääkiekossa. Pooley totesi, että Oden on paitsi lahjakas urheilija, on hän ennen muuta ihminen.

Käyttäjän lseppa kuva

Kommentti: Lassi Seppä

Ilveksen Joonas Oden taklasi Lukkoa vastaan holtittomasti ja hänet ajettiin oikeutetusti tilanteen jälkeen ottelusta ulos. Sen jälkeen alkanut tapahtumaketju on sellainen, mitä ei pitäisi tapahtua missään. Ei jääkiekossa tai missään muuallakaan.

On ymmärrettävää, että itse kannattamansa joukkueen kohtaamat vääryydet, kuten oman pelaajan mahdollinen loukkaantuminen kuohuttavat tunteita. Silti kannattajillakin on oltava ymmärrystä ja käsitys siitä, mitä on sopivaa kommentoida ja mitä ei.

Odenin osakseen saama kirjoittelu kertoo kommentoijien täydellisestä välinpitämättömyydestä, toisen ihmisen kunnioituksen puutteesta ja omasta pahasta olosta. Näitä asioita voi opetella ja niihin on tarvittaessa saatavilla apua.

Lukko ja Scott Pooley osoittivat upeaa urheiluhenkeä tarttuaessaan kitkerän tappionkin jälkeen tiukasti paljon urheilua tärkeämpään asiaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle