Ilvekselle merkittäviä sopimuksia − Lukáš Dostál ja Topias Haapanen jatkavat tupsukorvissa

LIIGA / Uutinen
Lukáš Dostál kannatteli Ilvestä viime keväänä.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves julkisti maalivahti Lukáš Dostálin ja hyökkääjä Topias Haapasen sopimukset. Molemmat pelasivat tamperelaisjoukkueessa jo viime sesongilla. Dostálilla on vielä mahdollisuus pelata NHL:ssä, jolloin hän ei pelaisi Liigassa tulevalla kaudella.

Nuori Lukáš Dostál saapui Ilvekseen viime kauden kevätpuolella ja torjui runkosarjassa seitsemässä ottelussa prosentein 92,17 ja seitsemässä pudotuspeliottelussa 90,73. Tšekkiveskari pelaa tupsukorvissa, mikäli hänelle ei aukea paikkaa Anaheim Ducksin NHL-ryhmästä.

− llveksen osoitettua kiinnostusta minuun viime kaudella tartuin innoissani haasteeseen, mutta tultuani Tampereelle en tiennyt tarkkaan, mitä odottaa suomalaiselta jääkiekolta ja elämältä Suomessa. Kaikki organisaatiossa toimivat ihmiset – valmentajat, pelaajat, huoltajat ja muut toimihenkilöt – auttoivat minua alussa sopeutumaan uuteen seuraan, mitä arvostin todella paljon. Arvostin suuresti myös kannattajilta saamaani tukea ja rakastin kotiotteluidemme tunnelmaa, kommentoi 18-vuotias Dostál tiedotteessa.

Hyökkääjä Topias Haapasella, 21, oli taskussaan tulevan kauden kattava sopimus, mutta hän solmi uuden 2+1-vuotisen pahvin. Liukas hyökkääjä teki 47 runkosarjaottelussa 16 tehopistettä.

−  Topias Haapasen halusimme kiinnittää jo tässä vaiheessa pidemmällä sopimuksella ja antaa hänelle työrauhan kehittyä ja harjoitella. Mahtavaa, että oma kasvattimme näki asian samalla tavalla ja halusi sitoutua Ilvekseen. Odotamme, että Topias ottaa ensi kaudella taas askeleita eteenpäin.

− Hänellä on hyökkäyspeliin luontaiset taidot ja vaistot, joiden avulla hän pystyy kehittämään peliään seuraavalle tasolle. Hänen pelaamisessaan on luonnostaan asioita, joita on vaikea opettaa, ja uskomme, että fysiikan kehittymisen myötä saamme Topiaksesta erinomaisen pelaajan Ilvekseen pitkäksi aikaa, näkee Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo.

» Lähetä palautetta toimitukselle