Illan liigakierroksella ennätyslukemia – Lassi Lehtiselle nollapeli viidellä torjunnalla

LIIGA / Uutinen
Lassi Lehtisen viimeisten otteluiden rekordi on murskaava.
Kuva © Saimi Airaksinen
Lukon Lassi Lehtisen nollaputki on tällä hetkellä 215 minuutin 11 sekunnin mittainen.

Tämän illan liigakierroksella tehtiin historiaa, kun Hämeenlinnassa Lassi Lehtinen nappasi nollapelin vain viidellä torjunnalla. Torjuntamäärä on pienin, jolla on torjuttu nollapeli ja voitto. Lukko kävi nappaamassa vieraskentällä puhtaan voiton lukemin 6–0.

Illan nollapeli ei ollut Lehtisen kauden ainoa, vaan yhteensä nollapelejä on nyt neljä. Ensimmäinen niistä tuli joulukuun ensimmäinen päivä Raumalla, ja tämän jälkeen viimeiset kolme nollapeliä ovat kaikki perättäisistä peleistä.

Tällä hetkellä nollaputki on yli 200 minuutin mittainen, ja sen myötä Lehtinen nousi Liigan kaikkien aikojen tilastossa kahdeksanneksi. Kärkipaikkaa tilastossa pitää Kärppien Justus Annunen, jonka noteeraus on yli 300 minuuttia.

Raumalaisjoukkueen viimeisenä lukkona toimiva Lehtinen on hävinnyt ainoastaan kolme ottelua tällä kaudella. Päästetyt 15 maalia oikeuttavat torjuntaprosentin lukemiin 93,64. Kaiken kaikkiaan Lukon maalivahtikaksikko tekee tasaista ja vahvaa työtä, sillä Oskari Setäsenkin torjuntaprosentti on tällä hetkellä 90,76.

» Lähetä palautetta toimitukselle