Ilari Melartista HIFK:n uusi kapteeni

LIIGA / Uutinen
Ilari Melart palasi viime kaudeksi takaisin HIFK:hon.
Ilari Melart on järjestyksessään HIFK:n 30. kapteeni. Koko liigauransa vain HIFK:ta edustanut puolustaja seuraa kapteenina Teemu Tallbergia, jonka paidan rintamusta C-kirjain koristi edelliset kaksi kautta.

Helsingin IFK ilmoitti nimittäneensä Ilari Melartin, 34, kapteenikseen alkavalle kaudelle. Viime kaudella joukkueen varakapteenina toiminut Melart on Liiga-urallaan edustanut vain ja ainoastaan HIFK:ta. Alkava kausi on puolustajakolossin seitsemäs helsinkiläisseuran liigajoukkueessa.

Melart perii C-kirjaimen Teemu Tallbergilta, joka toimi punapaitojen kapteenina edelliset kaksi kautta. Melart, joka on vuoden 2011 Suomen mestari, on järjestyksessään HIFK:n seurahistorian 30. kapteeni.

– Tämä on iso kunnia ja kannan sitä ylpeydellä. Haluan tietysti itse pelata mahdollisimman hyvin, mutta joukkueen etu edellä mennään. Oli kyse sitten kentällä tai sen ulkopuolella tapahtuvista asioista, Melart tunnelmoi seuran tiedotteessa.

– Tässä seurassa on ollut hienoja kapteeneja. Olen saanut oppia ja esimerkkiä upeilta pelaajilta ja johtajilta niin täältä kuin ulkomailtakin. Aion tehdä kaikkeni auttaakseni joukkuetta, tuore kapteeni lupaa.

Viime kaudeksi paluun tuttuun punanuttuun tehneen Melartin peli kulki Liigassa. Tästä osoituksena olivat runkosarjassa 59 otteluun syntyneet tehot 7+16=23. Vahva suorittaminen jatkui myös pudotuspeleissä, joissa puolustaja merkkautti seitsemään otteluun viisi tehopistettä (yksi maali, neljä syöttöä).

– Ilari on pitkän linjan HIFK:lainen ja äärimmäisen sitoutunut meidän arvoihin jäällä ja jään ulkopuolella. Hän pelaa uhrautuvasti ja puolustaa aina joukkueen muita pelaajia. Hänestä huokuu intohimo ja halu menestyä, joukkueen päävalmentaja Ville Peltonen kehuu uutta kapteeniaan.

Melartilla on tilillään yhteensä 229 liigaottelua pudotuspelit mukaan lukien. Näissä otteluissa isokokoinen puolustaja on summannut yhteistehot 21+37=58. Vuodet 2013–2022 Melart vietti ulkomailla pelaten AHL:ssä, KHL:ssä, SHL:ssä sekä Saksan DEL:ssä ennen paluutaan takaisin Suomeen ja HIFK:hon.

» Lähetä palautetta toimitukselle