Ilari Melart siirtyy SHL-mestarista DELin runkosarjan voittaneeseen Mannheimiin

Muut Sarjat, SHL / Uutinen
Ilari Melart värikäs urapolku vie tällä kertaa Keski-Euroopan pelikentille.
Kokenut puolustaja Ilari Melart siirtyy Adler Mannheimin riveihin voitettuaan Växjössä SHL-mestaruuden.

Rutinoitunut puolustaja Ilari Melart siirtyy SHL-joukkue Växjö Lakersin riveistä Saksaan Adler Mannheimin riveihin. Tuore sopimus kattaa kauden 2021−22.

32-vuotias voitti päättyneellä kaudella SHL-mestaruuden Lakersin riveissä ja on pelannut Ruotsin korkeimmalla sarjatasolla kuusi kautta edustaen Lakersin ohella myös Luulajaa ja Färjestadia.

Adler Mannheim kuuluu DEL-sarjan kärkijoukkueisiin. Se voitti päättyneellä kaudella DELin runkosarjan, mutta hävisi lopulta Wolfsburg Grizzlys -joukkueelle välierissä voitoin 2−1. Grizzlys hävisi finaalit samoin lukemin Eisbären Berlinille.

Saksalaisjoukkueen GM Jan-Axel Alavaara kehuu seuran julkaisemassa tiedotteessa Melartin ominaisuuksia.

− Ilari tekee puolustuksestamme entistä fyysisemmän. Hän ei kaihda kaksinkamppailuja, on väkevä ja hänellä on hyvä laukaus. Ilari on kunnianhimoinen ja on kehittynyt viime vuosien aikana, minkä takia hän on noussut myös Suomen maajoukkuerinkiin.

Melart itse perustelee siirtoaan Saksaan halulla kokea jotain uutta.

− Kuuden Ruotsin-kauden jälkeen minun on aika kokea ja oppia jotain uutta. Olen keskustellut Mannheimin tuntevien pelaajien kanssa, eikä kenelläkään ole ollut moitittavaa organisaatiosta tai joukkueesta. Olen innoissani saksalaisesta jääkiekosta, DEL-sarjasta ja odotan innolla uutta haastetta.

Melart on pelannut SHL:n lisäksi myös Mestiksessä, Liigassa sekä KHL:ssä. Hänellä on myös kokemusta maajoukkueotteluista. Tuoreen SHL-mestaruuden lisäksi hänen palkintokaapissaan on kultaa vuodelta 2011 HIFK:n riveistä.

Kommentti: Matti Koski

Melartin siirtyminen SHL-mestarin riveistä DEL-sarjaan on jokseenkin yllättävää, koska pelaajalla olisi varmasti ollut kysyntää muissakin sarjoissa. Siirto Mannheimiin näyttäytyykin DEL-sarjan hauiksennäyttönä ja todisteena eurooppalaisten pelaajamarkkinoiden koventumisesta entisestään.

» Lähetä palautetta toimitukselle