Ilari Melart palaa pitkällä sopimuksella HIFK:hon − "Iso palanen niin pukukoppiin kuin kaukaloonkin"

LIIGA / Uutinen
Melart luuti HIFK:n takalinjoilla viimeksi kaudella 2012-2013.
Kuva © Jussi Kivimäki
HIFK vahvistaa puolustustaan pitkältä ulkomaan kiertueelta kasvattajaseuraansa palaavalla Ilari Melartilla. Helsinkiläisryhmä teki lisäksi jatkosopimuksen maalivahti Roope Taposen kanssa ja hankki Mestis-mestari Ketterästä puolustaja Einari Luhangan.

Ilari Melart teki HIFK:n kanssa kolmivuotisen sopimuksen. 33-vuotias puolustaja on pelannut viimeiset 10 vuotta ulkomailla eri sarjoissa. Viimeksi hän edusti Saksan DEL-liigassa pelaavaa Adler Mannheimia. Puolustaja oli sopimus saksalaisseuran kanssa myös tulevasta kaudesta, mutta se purettiin yhteisymmärryksessä.

Melart pelasi viime kaudella DEL-liigassa 23 ottelua ja teki niissä tehot 2+13=15. Pudotuspeleissä hän merkkautti kolmessa ottelussa yhden syöttöpisteen.

– Pelillisesti homma toimi Saksassa, mutta muuten kaikki ei mennyt ihan putkeen. Sain kesken kauden Ruotsista tarjouksia, mutta sitten tuli joulukuinen loukkaantuminen. Lopulta päätimme perheen kanssa lentää takaisin Suomeen. Heti koneen laskeuduttua laitoin tekstiviestin Tobias Salmelaiselle ja kysyin lähtisikö hän kanssani lounaalle, Melart kertoi.

− Lounaalla huomasimme, että ajatus mahdollisesta yhteistyöstä oli hyvin samanlainen molemmilla. Minulla on aina ollut ajatuksena, että haluan pelata HIFK:ssa vielä ennen kuin peliurani päättyy. Koen, että on parempi tulla ennemmin kuin myöhemmin. En halua tulla tänne vain jäähdyttelemään. Kun kotona kerroin saamastani sopimustarjouksesta HIFK:hon, vaimo kysyi, olenko onnellinen. Mä olen ihan helvetin onnellinen tästä diilistä.

Raamikas (190cm/97kg) puolustaja on pelannut urallaan Euroopassa myös SHL:ssä sekä KHL:ssä. Keväällä 2021 hän oli voittamassa Växjön riveissä Ruotsin mestaruutta. Melartin uralle mahtuu myös visiitti Pohjois-Amerikkaan, kun hän pelasi 31 AHL-ottelua kaudella 2013-2014.

Melart on edustanut Liigassa aiemmin vain HIFK:ta. Keväällä 2011 puolustaja voitti helsinkiläisseurassa Suomen mestaruuden.

– On erittäin hienoa saada Ilari kotiin. Meillä on ollut keskusteluyhteys auki jo monta vuotta, ja nyt ajankohdatkin täsmäsivät. Saamme ison palasen niin pukukoppiin kuin kaukaloonkin, kommentoi HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

HIFK kertoi lisäksi, että on tehnyt 1+1-vuotisen jatkosopimuksen maalivahti Roope Taposen kanssa. HIFK:n U20-joukkueen kapteenina kaudella 2019-2020 toiminut Einari Luhanka puolestaan palaa helsinkiläisseuraan kaksivuotisella sopimuksella.

Taponen, 21, pelasi viime kauden pääosin lainalla Kiekko-Espoossa, jossa torjui 25 ottelua torjuntaprosentilla 93,0%. Kauteen mahtui lisäksi viisi liigaottelua Ilveksen tolppien välissä. 

Luhanka kiekkoili kaksi edelliskautta puolestaan Imatran Ketterän riveissä. 22-vuotias puolustaja oli molemmilla kausilla voittamassa Mestiksen mestaruutta. Päättyneellä kaudella Luhanka iski 42 ottelussa tehot 6+14=20. Pudotuspeleissä hän kartutti pistepussia 12 ottelussa seitsemällä pisteellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle