IS: Sebastian Repo haastoi Tapparan oikeuteen − vaatii 14 000 euroa

LIIGA / Uutinen
Lahtelaislähtöinen Repo on Pelicans-kasvatti.
Kuva © Saana Hakala
Florida Panthersin organisaatioon kuuluva Sebastian Repo vaatii entiseltä seuraltaan maksamattomia lomarahoja. Asia etenee käräjäoikeuteen.

Ilta-Sanomat kertoi aiemmin tänään Sebastian Revon haastaneen Tamhockey Oy:n oikeuteen maksamattomien lomarahojen takia. 

Repo katsoo, että hänen tulisi saada 24 arkipäivän verran lomarahoja. Repo pelasi Tapparassa kahtena kautena, 2016-2017 ja 2017-2018. Kummankaan sopimuksen aikana hän ei pitänyt vuosilomapäiviä.

Repo hakee Tapparalta 14 000 euron korvausta maksamattomista lomarahoista. Asia etenee nyt oikeuteen, sillä Tappara on kieltäytynyt maksamasta.

– Tässä ei ole kyse rahasta, vaan pelaajan oikeuksista. Tämä on tavallaan ennakkotapaus, jossa haetaan ratkaisua siihen, onko pelaajalla oikeus lomakorvaukseen työsuhteen päättyessä pitämättä olleista vuosilomistaan, Revon asiainhoitaja, pelaaja-agentti Tomi Haula kertoo Ilta-Sanomille.

Tapparan mukaan asiaa on yritetty sopia neuvottelemalla.

– Näkemyksemme mukaan lomakorvaus pitämättä jääneistä vuosilomista on työsuhteen päättyessä sisältynyt pelaajalle maksettuun palkkaan, Tamhockey Oy:n toimitusjohtaja Mikko Leinonen kommentoi Ilta-Sanomille.

SM-Liiga Oy on tapauksessa Tapparan takana. Tilanne on ensimmäinen suomalaisen jääkiekon historiassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle